Thuiswerken

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Thuiswerken

Voor veel mensen leek het een luxe die niet te halen was. Een mooie bijkomstigheid voor mensen in hoge functies. Nu is het ineens de harde werkelijkheid voor een groot deel van werkend Nederland. Thuiswerken. Is het nou echt zo mooi als we altijd gedacht hadden?
Je kon nog nooit zo makkelijk tips vinden om thuis te werken, iedereen heeft er een mening over en de goedbedoelde adviezen vliegen in het rond. Daarom bieden wij je in deze blog geen tips, maar juist de blunders van thuiswerken, zodat we in deze tijd ook nog samen even kunnen lachen.

1. Het was nog nooit eerder zo makkelijk om je te verslapen.

Om naar het werk te gaan moesten sommige van ons een uur of langer reizen, je moest zorgen dat je goed voor de dag kwam en dat je ontbeten had, zodat je niet met een knorrende maag in de vergadering kwam. Nu we massaal thuis werken blijkt dat het heel makkelijk is om elke dag tot 5 voor 9 te slapen als je om 9 uur verwacht wordt in een conference call. We hebben ook allemaal een collega die elke dag weer zegt dat z’n webcam ‘’stuk’’ is, toch?

2. Het is ineens duidelijk hoe veel afleiding er thuis is.

Of je nou kinderen hebt die niet begrijpen dat je éven geen tijd hebt, een partner die de hele dag series zit te kijken óf je je ineens beseft dat de muur toch wel echt toe is aan een nieuw kleurtje: afleidingen in huis zijn nog nooit zo duidelijk geweest! Misschien heb je nooit eerder thuis gewerkt en heb je daarom ook geen goed kantoor om te gaan zitten. Misschien heb je niet eens een bureau en werk je aan de keukentafel. Nu je toch thuis zit lijkt het tijd te worden om een kantoor(hoekje) in te gaan richten en zo beland je weer op allerlei websites starend naar verschillende soorten bureaus, je af te vragen of je een verstelbaar bureau nodig hebt, of liever een bureau met opbergruimte. En voor je het weet heb je jezelf weer een uur af laten leiden.

 

3. Je hebt al dagen je stappen niet meer gehaald

Opstaan, je tanden poetsen, lunch maken, de kinderen naar school en de hele dag op en neer lopen op je werk. Je dagelijkse stappen target was helemaal niet zo moeilijk te halen, maar nu je thuis zit lijkt het doel van 10.000 stappen per dag verder dan ooit! Je zit de hele dag achter je computer of laptop en alle lichaamsbeweging schiet er bij in. Uit onderzoek is al meerdere malen gebleken dat het enorm slecht is voor je lijf om heel de dag zittend je werk te doen. Misschien is dit een mooi moment voor dat nieuwe bureau waar je over na zat te denken? Kijk eens naar de zit sta bureaus op onze website, die zijn in hoogte verstelbaar, zodat je goed voor je lijf kan zorgen, maar dat niet ten koste hoeft te gaan van je werk! Mocht je echt een stapje verder willen nemen kun je ook nog overwegen een cyclofiets aan te schaffen. 

 

Het is belangrijk dat we voor elkaar blijven zorgen en met elkaar blijven lachen in deze tijd. We hopen dat we je dankzij deze blog weer wat inspiratie of gewoon wat afleiding hebben kunnen bieden. Verder wensen we iedereen de komende tijd heel veel sterkte, liefde en kracht toe. 

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen