Waarom een ‘zit sta bureau’?

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Waarom een ‘zit sta bureau’?

Oké, een zit sta bureau is dus heel handig. Het is wel een kostbaar bureau, want ze zijn vaak een stuk duurder dan een ‘gewoon’ bureau. Dan mag zo’n zit sta bureau wel heel veel voordelen hebben, wil het een beetje interessant zijn. En dat heeft het ook

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 8 uur per dag. Mensen met een zittend beroep (en dat is een heel groot deel van de bevolking!) zitten zelfs meer dan negen uur per dag. Het menselijk lichaam is helemaal niet gemaakt om lang achter elkaar te zitten. Vaak en lang zitten is dan ook vaak een oorzaak van rug-, nek- armklachten. Daarnaast vergroot het de kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk. Langdurig zitten heeft dus serieuze gezondheidsrisico’s. Een zit sta bureau is een superhandig hulpmiddel, dat het staan en bewegen bij het werken meer stimuleert en makkelijker maakt waardoor de statische houding van het lichaam onderbroken kan worden.

Een zit sta bureau resulteert in een gevarieerde werkhouding. Wisselwerken is echter erg belangrijk want net als lang zittend werken is lang staand werken belastend voor het lichaam. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en de kans op klachten verkleind. Win-win!

Voordelen van een zit sta bureau

Oké, een zit sta bureau is dus heel handig. Het is wel een kostbaar bureau, want ze zijn vaak een stuk duurder dan een ‘gewoon’ bureau. Dan mag zo’n zit sta bureau wel heel veel voordelen hebben, wil het een beetje interessant zijn. En dat heeft het ook:

1. Voorkomen of preventie van rug-, schouder- en nekklachten

Als je staat heeft de wervelkolom een betere en een meer natuurlijke houding ten opzichte van zitten. Het zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. Hierdoor wordt staand werken voor mensen die bekend zijn met rugklachten als prettig ervaren.

2. Hogere productiviteit en betere doorbloeding

De hersenen worden actiever wanneer je staat. En staand slapen kunnen mensen niet. Dus na de lunch of na de koffiepauze zet je je hersenen aan het werk door te blijven staan. Uiteindelijk de productiviteit toenemen doordat je met staand werken je hersenen blijft stimuleren. Sterker nog, vergaderingen gaan veel sneller wanneer ze staand gehouden worden. Het kan zo maar zo zijn dat vergaderingen die normaal gesproken twee uur duren ineens in anderhalf uur klaar zijn. Wat een tijdswinst!

3. Makkelijker even een stukkie lopen…

Als je toch al staat, dan is de drempel om even van je werkplek weg te lopen een stuk kleiner. Het is gemakkelijk dan wanneer je zit en dus blijf je meer in beweging, wat goed is voor lichaam en geest.

4. Goede gezondheid

Een staande houding is meer actief en meer dynamisch. Doordat je met een zit sta bureau staand werken kunt afwisselen met zittend werken, blijf je in beweging. Hierdoor kunnen ziekten als obesitas, suikerziekte (type II) en hart- en vaatziektes worden voorkomen.

5. Verbranding van calorieën

Staand werken is actiever en dus verbrand je meer calorieën overdag. Werken en calorieën verbranden, wat een droom!

6. Het reduceert ziekteverzuim

Met een zit sta bureau blijkt er minder ziekteverzuim te zijn. Logisch ook, want mensen zijn meer actief en gezonder. Hierdoor is er minder uitval door rug-, nek- en schouderklachten. Daarnaast zitten gezonde mensen vaak lekkerder in hun vel. En blije mensen zorgen voor minder ziekteverzuim.

Wij zijn overtuigd van de voordelen van een zit sta bureau! Jij ook?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk