• Lorem ipsum

PEFC

PEFC™  – Samen voor duurzaam bosbeheer


Samen naar een betere wereld is ons motto. Alleen weten we ook dat we met mooie woorden er niet komen. Het gaat om de impact. En die impact meten we in bomen. Want bij iedere bestelling die jullie doen of voor iedere review die je achterlaat, kopen wij een boom. Als we genoeg bomen verzameld hebben, gaan we ons eerste bos kopen. Een bos dat – zoals in de statuten van onze stichting staat – nooit verkocht, bebouwd of omgezet naar commerciële gronden mag worden. Een vrij bos, net zoals lang geleden ooit het geval was. Het internationale PEFC-keurmerk staat ook voor duurzaam bosbeheer én voor het behoud van bossen. Dat sluit dus goed aan bij onze BEUK-gedachte :)

BEUK Bed met opbergruimte | 180x200 | Donkergrijs Hout | Inclusief donkergrijze houten bedlade

Dit bed met opbergruimte is ideaal voor het creeeren van extra opbergruimte in de slaapkamer. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm x 48cm x 184cm. Excl lattenbodem en matras. De lade is 196x83 en dus perfect om een klein logeermatras in op te bergen.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Donker Grijs Hout - Best

Twijfelaarbed Best geeft jou een heerlijke nachtrust. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 85/40cm (h) x 130 cm(d); exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar is voorzien van een handig hoofdeinde. Waar je het bed ook plaatst, comfort gegarandeerd! De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 78/48 (h) x 126 cm(d); exclusief lattenbodem en matras.

Sale
BEUK Bedframe 120X200 cm - Zwart - Wouw

BEUK Bedframe 120X200 cm - Zwart - Wouw

Twijfelaar Wouw zwart geeft jouw slaapkamer een stoere uitstraling maar is ook zeer geschikt voor een stijlvol design. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 75/46 (h) x 130 (d); exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Licht Hout - Wouw

Deze twijfelaar uitgevoerd in een mooie zachte tint voor een natuurlijke uitstraling in jouw slaapkamer. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar is voorzien van een handig hoofdeinde. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 78/48cm(h) x 126cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Zwart - Wouw

Twijfelaar met extra lang voeteneinde. Mooie zachte kleuren voor een natuurlijke uitstraling in jouw slaapkamer. De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 75/46 (h) x 130 cm (d); exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Licht Hout - Wouw

Dit bed geeft jouw slaapkamer direct een landelijke. natuurlijke uitstraling. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X220 cm - Zwart - Wouw

Dit prachtige bed uitgevoerd in een stijvolle donkere kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X220 cm - Licht Hout - Wouw

De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Uitgevoerd in een prachtige licht hout kleur om jouw perfecte natuurlijke slaapkamerlook te creeeren. Exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar past perfect bij elke stijl door zijn Donker Grijs Hout kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 78/48cm(h) x 146cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl Middenbalk - Zwart - Wouw

Voor de liefhebbers van een stoer of juist modern design in de slaapkamer is dit bed zeer geschikt, gemakkelijk te combineren met jouw favoriete kleuren. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 75/46 (h) x 150 cm( d); exclusief lattenbodem, matras

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Maak jouw landelijke slaapkamerinterieur af met deze prachtige twijfelaar van de serie Wouw. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Speciaal geschikt voor langslapers. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 78/48cm(h) x 146cm(d). Een heerlijk tweepersoonsbed bed om jouw slaapkamer compleet te maken. Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Zwart - Wouw

Een ijzersterk bed. Gemakkelijk te combineren met jouw favoriete interieurstijl door zijn mooie donkere kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Twijfelaar Wouw licht hout. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Het bed heeft een mooie natuurlijke uitstraling dankzij zijn lichte kleur. Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X220 cm - Incl. Middenbalk - Zwart - Wouw

Ook behoefte aan wat extra beenruimte? De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 160cm(d). Perfect voor een comfortabele nachtrust. Exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 140X220 cm - Incl. Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Ook behoefte aan wat extra beenruimte? De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 160cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 160X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Tweepersoonsbed Bavel is extra large en ijzersterk! De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 78/48cm(h) x 166cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 160X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Tweepersoonsbed extra large en ijzersterk! Volop ruimte en een verdikt hoofdeinde. De afmetingen van het bedframe zijn 216(b) x 78/48(h) x 166cm(d). Exclusief lattenbodem en matras

Sale
BEUK Bedframe 180X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

BEUK Bedframe 180X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Dit extra ruime tweepersoonsbed bezorgt je een heerlijke nachtrust! De afmetingen van het bedframe zijn 206(b) x 78/48(h) x 186cm(d). Exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 180X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Extra large en extra veel comfort! De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 78/48 (h) x 186 (d); exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 90X200 cm - Donker Grijs Hout - Best

Slaap lekker in jouw eenpersoonsbed van de serie Best. Maak jouw slaapkamer compleet door te combineren met een meubel uit dezelfde serie. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 85/40cm(h) x 95cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 90X210 cm - Donker Grijs Hout - Best

Slaap lekker in jouw eenpersoonsbed uit de serie Best. Maak jouw slaapkamer compleet door te combineren met een meubel uit dezelfde serie. De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 85/40 (h) x 100 cm(d), exclusief lattenbodem en matras.

PErFeCt

PEFC™ is een wereldwijd en onafhankelijk keurmerk. Het garandeert dat producten van hout en papier afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos én dat het bos blijft bestaan. Want hoe groter de vraag naar PEFC-producten, hoe meer hectaren bos er volgens de eisen van PEFC beheerd worden. Zo blijven de bossen dus in stand. Perfect!

 

PEFC - Duurzame producten en bossen

In Nederland zet de vereniging PEFC Nederland zich in om het aantal bedrijven met een certificering en het oppervlakte gecertificeerd bos in Nederland uit te breiden.

PEFC-gecertificeerde bedrijven hebben maatregelen genomen om te waarborgen en aantoonbaar te maken dat dat wat zij PEFC-gecertificeerd inkopen intern traceerbaar is. Op die manier kunnen hun producten als PEFC-gecertificeerd product worden.
Een PEFC-gecertificeerd bos voldoet aan de eisen die worden gesteld aan duurzaam bosbeheer. Dit certificaat zegt dat dit bos voldoet aan de Sustainability Benchmark van het PEFC-keurmerk. Zo, dat is een hele mond vol… het zegt dus eigenlijk dat het bos op een maatschappelijk verantwoorde manier wordt beheerd. Overigens wordt de PEFC bosstandaard op nationaal niveau opgesteld, waarbij er rekening gehouden wordt met de grootte van het bos en de bestaande wet- en regelgeving. Maar ook met het uitgangspunt dat duurzaam bosbeheer een aanpak is die zich vooral uit in de houding van de boseigenaar. Mooi toch?

 

Hout is een duurzame keuze

Uit duurzaam beheerde bossen afkomstig hout is mooi, sterk, milieuvriendelijk, CO2-neutraal, recyclebaar én hernieuwbaar.
Bomen groeien met behulp van de zon. Dit kost dus weinig energie in vergelijking met andere grondstoffen. Ze nemen CO2 uit de lucht en geven zuurstof terug. Hout slaat dit CO2 op en dat blijft opgeslagen totdat het hout verbrand of vergaan is. Hout is recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Als er geen product meer mee kan worden gemaakt, kan het worden ingezet voor energie. Daarbij komt dan alleen de CO2 vrij die bij de groei is opgeslagen. Hout uit een duurzaam beheerd bos is hernieuwbaar; het is voor PEFC-gecertificeerde boseigenaren verplicht om er voor zorgen dat hun bosoppervlakte gelijk blijft of groter wordt.

PEFC vs. FSC

PEFC is net als FSC een keurmerk. Ze hebben hetzelfde doel, namelijk het verantwoord beheren én in stand houden van bossen. De manier waarop ze dat doen is echter verschillen. FSC werkt ‘top down’, van bos(eigenaar) tot consument; de boseigenaar die gecertificeerd wil worden moet zelf aantonen dat hij aan de eisen en standaarden van FSC voldoet. PEFC begint juist bij de eindgebruiker en werkt naar het bos: een forum bestaande uit betrokken organisaties in een land stelt zelf de standaard op. De ‘bottom up’ benadering, noemen ze dat.


Het maakt dus niet uit of je hout uit een PEFC- of FSC-gecertificeerd bos gebruikt; hout met een keurmerk is dus duurzaam. Maar daarnaast is het ook een prachtig natuurproduct met een warme uitstraling. Ieder stuk hout is uniek! Het wordt dan ook van alles gebruikt; gebouwen,
bedden, tafels, kasten, snijplanken en tegenwoordig zelfs horloges en brillen… You name it! Dus ook als je geen boseigenaar bent kun jij je steentje bijdragen aan duurzaam bosbeheer, door PEFC-gecertificeerde producten te kopen (bij BEUK bijvoorbeeld ;)).

 

Onze Meubelfabrieken

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.