FSC Hout

FSC hout  – Forests for all forever

Samen naar een betere wereld is ons motto. Alleen weten we ook dat we met mooie woorden er niet komen. Het gaat om de impact. En die impact meten we in bomen. Want bij iedere bestelling die jullie doen of voor iedere review die je achterlaat, kopen wij een boom. Als we genoeg bomen verzameld hebben, gaan we ons eerste bos kopen. Een bos dat – zoals in de statuten van onze stichting staat – nooit verkocht, bebouwd of omgezet naar commerciële gronden mag worden. Een vrij bos, net zoals lang geleden ooit het geval was. Het FSC-keurmerk staat ook voor verantwoord bosbeheer én voor het in stand houden bossen. Dat sluit dus goed aan bij onze BEUK-gedachte :)

 

BEUK Bed met opberg 90 X 200 cm - Mix Licht Grijs Hout – Son

Benut jouw ruimte optimaal door deze stevige bedombouw! De afmetingen van het bedframe zijn 206(b) x 58(h) x 95cm(d). Inclusief fronten. Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Donker Grijs Hout - Best

Twijfelaarbed Best geeft jou een heerlijke nachtrust. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 85/40cm (h) x 130 cm(d); exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar is voorzien van een handig hoofdeinde. Waar je het bed ook plaatst, comfort gegarandeerd! De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 78/48 (h) x 126 cm(d); exclusief lattenbodem en matras.

Sale
BEUK Bedframe 120X200 cm - Zwart - Wouw

BEUK Bedframe 120X200 cm - Zwart - Wouw

Twijfelaar Wouw zwart geeft jouw slaapkamer een stoere uitstraling maar is ook zeer geschikt voor een stijlvol design. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 75/46 (h) x 130 (d); exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X200 cm - Licht Hout - Wouw

Deze twijfelaar uitgevoerd in een mooie zachte tint voor een natuurlijke uitstraling in jouw slaapkamer. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar is voorzien van een handig hoofdeinde. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 78/48cm(h) x 126cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Zwart - Wouw

Twijfelaar met extra lang voeteneinde. Mooie zachte kleuren voor een natuurlijke uitstraling in jouw slaapkamer. De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 75/46 (h) x 130 cm (d); exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X210 cm - Licht Hout - Wouw

Dit bed geeft jouw slaapkamer direct een landelijke. natuurlijke uitstraling. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 120X220 cm - Zwart - Wouw

Dit prachtige bed uitgevoerd in een stijvolle donkere kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 120X220 cm - Licht Hout - Wouw

De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 130cm(d). Uitgevoerd in een prachtige licht hout kleur om jouw perfecte natuurlijke slaapkamerlook te creeeren. Exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Deze twijfelaar past perfect bij elke stijl door zijn Donker Grijs Hout kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 78/48cm(h) x 146cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl Middenbalk - Zwart - Wouw

Voor de liefhebbers van een stoer of juist modern design in de slaapkamer is dit bed zeer geschikt, gemakkelijk te combineren met jouw favoriete kleuren. De afmetingen van het bedframe zijn 206 (b) x 75/46 (h) x 150 cm( d); exclusief lattenbodem, matras

BEUK Bedframe 140X200 cm - Incl Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Maak jouw landelijke slaapkamerinterieur af met deze prachtige twijfelaar van de serie Wouw. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Speciaal geschikt voor langslapers. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 78/48cm(h) x 146cm(d). Een heerlijk tweepersoonsbed bed om jouw slaapkamer compleet te maken. Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Zwart - Wouw

Een ijzersterk bed. Gemakkelijk te combineren met jouw favoriete interieurstijl door zijn mooie donkere kleur. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X210 cm - Incl. Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Twijfelaar Wouw licht hout. De afmetingen van het bedframe zijn 216cm(b) x 75/46cm(h) x 150cm(d). Het bed heeft een mooie natuurlijke uitstraling dankzij zijn lichte kleur. Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 140X220 cm - Incl. Middenbalk - Zwart - Wouw

Ook behoefte aan wat extra beenruimte? De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 160cm(d). Perfect voor een comfortabele nachtrust. Exclusief lattenbodem, matras en nachtkastje.

BEUK Bedframe 140X220 cm - Incl. Middenbalk - Licht Hout - Wouw

Ook behoefte aan wat extra beenruimte? De afmetingen van het bedframe zijn 226cm(b) x 75/46cm(h) x 160cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 160X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Tweepersoonsbed Bavel is extra large en ijzersterk! De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 78/48cm(h) x 166cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 160X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Tweepersoonsbed extra large en ijzersterk! Volop ruimte en een verdikt hoofdeinde. De afmetingen van het bedframe zijn 216(b) x 78/48(h) x 166cm(d). Exclusief lattenbodem en matras

Sale
BEUK Bedframe 180X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

BEUK Bedframe 180X200 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Dit extra ruime tweepersoonsbed bezorgt je een heerlijke nachtrust! De afmetingen van het bedframe zijn 206(b) x 78/48(h) x 186cm(d). Exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 180X210 cm - Incl. Middenbalk - Donker Grijs Hout - Bavel

Extra large en extra veel comfort! De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 78/48 (h) x 186 (d); exclusief lattenbodem en matras

BEUK Bedframe 90X200 cm - Donker Grijs Hout - Best

Slaap lekker in jouw eenpersoonsbed van de serie Best. Maak jouw slaapkamer compleet door te combineren met een meubel uit dezelfde serie. De afmetingen van het bedframe zijn 206cm(b) x 85/40cm(h) x 95cm(d). Exclusief lattenbodem en matras.

BEUK Bedframe 90X210 cm - Donker Grijs Hout - Best

Slaap lekker in jouw eenpersoonsbed uit de serie Best. Maak jouw slaapkamer compleet door te combineren met een meubel uit dezelfde serie. De afmetingen van het bedframe zijn 216 (b) x 85/40 (h) x 100 cm(d), exclusief lattenbodem en matras.

FSC hout kermerk

Bossen zijn misschien wel het meest kostbaar op aarde. Zowel voor mensen als dieren. Bomen zorgen voor zuurstof, bossen zuiveren ons water en ze zijn een bron van biodiversiteit. Ze zijn onmisbaar voor een stabiel en goed leefklimaat op aarde. Erg belangrijk om te beschermen dus! Dat vindt FSC – Forest Stewardship Counsil – ook. Al bijna dertig jaar zetten zij zich in om bossen te herstellen en te beschermen. FSC-bosbeheer staat voor een gezond bos dat leeft.

Een bos met een FSC-certificering zorgt er dan ook voor dat de belangrijke diensten uit dat bos worden behouden. Diensten als CO₂-opslag en behoud van biodiversiteit. Daarnaast helpen ze boseigenaren met het verbeteren van hun verdienmodel. Bossen krijgen hierdoor de waardering die ze verdienen. Over de hele wereld worden bossen op die manier in stand gehouden. Want een FSC-bos mag niet omgezet worden vernietigd of een andere bestemming krijgen.

 

Forest Management Certificering

Om er zeker van te zijn dat het product of materiaal dat je gebruikt afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen is de FSC-certificering erg belangrijk. Met deze Forest Management (FM) certificering worden de bossen wereldwijd in stand gehouden. Producten uit een FSC-bos worden gescheiden gehouden van niet-gecertificeerde producten. Daarom moeten alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. Logisch toch? Ze hebben er wel weer een moeilijke naam aan gegeven: Chain of Custody certificering (CoC).

 

Circulaire economie

Hout, papier en karton voorzien van een FSC-keurmerk zijn producten uit een verantwoord beheerd bos. Ze komen van bomen, een onuitputtelijke grondstof. Ze zijn onderdeel van de biologische kringloop en van nature een circulair materiaal. Zelf kun je actief meewerken aan het in stand houden van bossen over de hele wereld. Hoe, vraag je? Door meer duurzaam hout (voorzien van een keurmerk dus) te gebruiken in projecten en producten. Want zo stimuleer je dus een milieuvriendelijke, circulaire economie.

 

FSC vs. PEFC

FSC is net als PEFC een keurmerk. Ze hebben ook hetzelfde doel, namelijk het verantwoord beheren én in stand houden van bossen. De manier waarop ze dat doen is echter verschillen. FSC werkt ‘top down’, van bos(eigenaar) tot consument; de boseigenaar die gecertificeerd wil worden moet zelf aantonen dat hij aan de eisen en standaarden van FSC voldoet. PEFC begint juist bij de eindgebruiker en werkt naar het bos: een forum bestaande uit betrokken organisaties in een land stelt zelf de standaard op. De ‘bottom up’ benadering, noemen ze dat.

 

Het maakt dus niet uit of je hout uit een PEFC- of FSC-gecertificeerd bos gebruikt; hout met een keurmerk is dus duurzaam. Essentieel voor verantwoord bosbeheer is het gebruik van meer – en juist ook onbekende – houtsoorten. Want een veelzijdige oogst verstoort het bossysteem niet. Zo kan er steeds kwalitatief goed hout worden aangevoerd wat FSC-bosbeheer rendabel maakt. Dus ga je klussen of koop je een nieuw meubel? Ga dan voor een keurmerk, maak het verschil en kies voor het juiste hout op de juiste plaats. Of dat nu in een gebouw is, of in je BEUK bed of -kast, snijplank, horloge of bril…

 

Onze Meubelfabrieken

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.