5 tips om een kleine slaapkamer in te richten!

  • Geplaatst op
  • Door Femke
5 tips om een kleine slaapkamer in te richten!

Inrichten kan super leuk zijn, maar ook heel stressvol. Vooral bij het inrichten van een kleine kamer kun je snel gefrustreerd raken, omdat je het idee hebt dat niets past. Elke kamer kan omgetoverd worden tot een prachtig plekje. Deze vijf tips kunnen je helpen binnen een mum van tijd jouw kleine hok om te toveren tot een knus paleisje!

Tip 1 - Lichte kleuren

Gebruik lichte kleuren. Door lichte kleuren te gebruiken zal de ruimte groter ogen. Wit is altijd een veilige kleur voor een slaapkamer, maar andere lichte kleuren als beige of lichtgrijs zijn ook een prima optie. Wil je graag wat kleur in je slaapkamer, maar wil je het toch groter doen lijken? Kies dan een kleur als babyblauw of lichtgeel. Je kunt de kamer ook opleuken gebruik te maken van felle, vrolijke kleuren in de details. Een leuk kussentje op het bed of een schilderijtje aan de muur bijvoorbeeld. 

Tip 2 - Gebruik spiegels

Spiegels! Maak zo veel mogelijk gebruik van spiegels. Spiegels zullen de kamer groter laten ogen. Een extra voordeel hiervan is dat je dus nooit de deur uit kunt gaan zonder dat je precies weet hoe je er van voor en achter uit ziet. Voorkomt blunders en dat is fijn.

Spiegels! Maak zo veel mogelijk gebruik van spiegels. Spiegels zullen de kamer groter laten ogen. Een extra voordeel hiervan is dat je dus nooit de deur uit kunt gaan zonder dat je precies weet hoe je er van voor en achter uit ziet. Voorkomt blunders en dat is fijn.

Tip 3 - Multifunctioneel meubilair

Multifunctionele meubels zijn je beste vriend. Een bed met extra opbergruimte of bureau dat ook dient als nachtkastje. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Bedenk slimme manieren om je spullen op te bergen en zoek simpele kasten om je kleding in op te bergen. Enkele van onze compacte kledingkasten hebben bijvoorbeeld zowel een garderobe gedeelte als lades. Zo bespaar je jezelf de moeite (en de ruimte) om óók nog een ladekast te moeten kopen. Leef je op een minimalistische manier en heb je al die ruimte niet nodig voor je kleding, dan kun je de lades natuurlijk ook gebruiken om andere dingen in op te slaan.

Tip 4 - Wandplanten

Hoe groener hoe beter. Hoe weinig ruimte je ook hebt, probeer altijd extra ruimte te creëren voor planten. Planten helpen de kamer tot leven te komen én helpen met het reinigen van de lucht in de slaapkamer. Om maximaal gebruik te maken van de ruimte kun je planten in wandpotjes doen of aan het plafond hangen.

Tip 5 - Het juiste bed

Last but not least: zoek een bed met een kleine ombouw en klein hoofdbord. Bedden nemen al snel een groot deel, zo niet het grootste deel van de kamer is. Om ruimte te besparen in een kleine kamer kun je kiezen voor een simpel bed met kleine ombouw en klein hoofdbord. Als je geen groot bed nodig hebt is deze mooie twijfelaar wellicht een goede optie. Als je nog meer ruimte wil besparen en je hebt geen last van hoogtevrees, kun je er ook nog voor kiezen om een hoogslaper aan te schaffen. Je kunt dan onder het bed nog allerlei spullen kwijt. Extra tip: zet je bed in de hoek van de kamer, zo creëer je een gezellig hoekje waar iedereen zo in slaap zou kunnen vallen én je houdt meer werkbare ruimte over in de rest van je kamer.

 

Na het lezen van deze tips kun ook jij aan de slag met het inrichten van jouw kleine kamer.  Vergeet niet ons aanbod te bekijken. Van kasten tot bedden tot bureaus. Wij hebben veel moois te bieden voor zelfs de allerkleinste slaapkamers. Altijd duurzaam gemaakt en van Hollandse bodem.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk