Droogloopmat of schoonloopmat? Wat is het verschil eigenlijk

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Droogloopmat of schoonloopmat? Wat is het verschil eigenlijk

De voordelen van schoonloopmatten en droogloopmatten mogen duidelijk zijn, maar wat zijn de verschillen tussen de 2 matten precies? Lees het in deze blog!

Verschil droogloopmat en schoonloopmat

Neem afscheid van vieze vloeren in uw huis of bedrijf. De voordelen van het gebruik van deurmatten mogen inmiddels duidelijk zijn. In eerdere blogs hebben we het ook al gehad over de voordelen van zowel de droogloopmat als de schoonloopmat. Minder gevaar door schonere vloeren hebben beide matten als doel.Maar er is ook een verschil, namelijk de opname van vocht en/of vuil. We leggen het hieronder graag nog eens uit.

 

Droogloopmat

De naam zegt het al, de droogloopmat is vooral bedoeld om de schoenen droog te maken en hebben een absorberende werking. Zo neemt een droogloopmat bij het vegen van jouw natte schoenen meer dan 80% van het vocht van het vocht op. Onze droogloopmatten worden gemaakt van honderd procent polyamide (oftewel nylon). Dit is een synthetische vezel die scheurvast is én vocht opneemt. Met andere woorden, het maakt de schoen zowel schoon als droog. Veel van onze maten kunnen daarom door als schoonloopmat én droogloopmat. Maar, met een vochtopname van vijf liter per vierkante meter ligt de kracht van een mat van polyamide vooral bij het drogen.

Schoonloopmat

Hoewel een schoonloopmat ook vocht opneemt, hebben deze matten voornamelijk een reinigende werking. Het voornaamste doel is het schoonmaken van schoenen die worden geveegd. Water, zand en stof worden voor wel 70% opgenomen door de schoonloopmat. In onze schoonloopmatten wordt monofilament (kort gezegd monofil) gebruikt, waardoor de mat goed vuil op kan nemen. Monofil zorgt namelijk voor een 'schraapeffect'. Deze matten zijn goed voor zowel vocht als vuil, maar door dit extra schoonmaakeffect ligt de kracht van schoonloopmatten bij het verwijderen van vuil!

Benieuwd naar ons assortiment van schoonloop en droogloopmatten, zie hieronder de productengroepen en neem eens een kijkje!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen