Magnesium slikken voor het slapen gaan

  • Geplaatst op
Magnesium slikken voor het slapen gaan

We hebben allemaal wel eens een nachtje waarin je wat minder lekker slaapt. Misschien houden kleine kinderen je wakker, of ben je zenuwachtig voor een bepaalde gebeurtenis die de volgende dag staat te gebeuren. Als je één nachtje minder goed geslapen hebt, voel je dat vrijwel direct, maar je komt de dag meestal nog wel goed door. Je kruipt die avond simpelweg wat eerder je bed in en het probleem is opgelost. Er kunnen echter grotere problemen ontstaan wanneer je kampt met langdurige slaapproblemen.

Vervelende slaapproblemen

Slaapproblemen zijn ontzettend vervelend en kunnen veel gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Ongeveer een tiende van de mensen leeft met dit soort problemen, maar weet niet goed wat ze eraan kunnen doen. Gelukkig zijn slaapproblemen vaak wel op te lossen. De oorzaken voor slaapproblemen lopen ontzettend uiteen en daarom kan het even duren voordat je de oorzaak van je slaapprobleem hebt gevonden.

Wat doet magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat je lichaam nodig heeft. Veel mensen weten dat magnesium goed is voor spieropbouw. Veel sporters eten daarom vaak voedsel dat rijk is aan magnesium, of slikken een magnesium supplement. Uit onderzoek is gebleken dat magnesium ook kan helpen bij het verminderen van angst en depressie en het helpt ook het hart gezond te houden en de bloeddruk op peil te houden. Minder bekend is dat magnesium ook enorm kan helpen bij slaapproblemen.

Magnesium helpt om het lichaam en de hersenen te ontspannen en dat is precies wat je nodig hebt om in slaap te vallen. Dat magnesium angst en depressie helpt te verlichten heeft natuurlijk ook een voordelig effect op de nachtrust. Ons lichaam kan magnesium niet zelf maken en moet het dus uit voeding halen. Een magnesiumtekort kan al snel leiden tot vervelende kwaaltjes als spierpijn, vermoeidheid, maar dus ook slaapproblemen.

Je kan hoge waardes magnesium vinden in voedsel als zaden en noten, peulvruchten, melkproducten, koffie en nog vele anderen voedingsmiddelen. Magnesium wordt tegenwoordig ook vaak toegevoegd aan verschillende soorten sportdrankjes. Daarnaast is het ook verkrijgbaar als supplement bij verschillende drogisterijen en gezondheidswinkels. 

Wat kan ik verder doen?

Mocht deze magnesium tip je niet geholpen hebben om beter te slapen, is het misschien tijd om eens te kijken naar je bed en matras. Een andere veel voorkomende oorzaak van slaapproblemen is namelijk een slecht bed of een slecht matras. Je kunt dan natuurlijk al de magnesium slikken die je wilt, maar dat zal dan helaas niet helpen. Een goed bed is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Bij BEUK vinden we het belangrijk om kwalitatief goede bedden te bieden voor een eerlijke prijs. Van twijfelaar tot hoogslaper. Op onze website vind je alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. Dan hoef je zelf alleen nog maar te zorgen dat je ontspannen genoeg bent om lekker te slapen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk