Magnesium slikken voor het slapen gaan

  • Geplaatst op
Magnesium slikken voor het slapen gaan

We hebben allemaal wel eens een nachtje waarin je wat minder lekker slaapt. Misschien houden kleine kinderen je wakker, of ben je zenuwachtig voor een bepaalde gebeurtenis die de volgende dag staat te gebeuren. Als je één nachtje minder goed geslapen hebt, voel je dat vrijwel direct, maar je komt de dag meestal nog wel goed door. Je kruipt die avond simpelweg wat eerder je bed in en het probleem is opgelost. Er kunnen echter grotere uitdagingen ontstaan wanneer je kampt met langdurige slaapproblemen.

Vervelende slaapproblemen

Slaapproblemen zijn ontzettend vervelend en kunnen veel gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Ongeveer een tiende van de mensen leeft met dit soort problemen, maar weet niet goed wat ze eraan kunnen doen. Gelukkig zijn slaapproblemen vaak wel op te lossen. De oorzaak voor slaapproblemen lopen ontzettend uiteen en daarom kan het even duren voordat je de oorzaak hebt gevonden.
Een van de dingen die zou kunnen bijdragen is het slikken van een magnesium supplement. 

Wat doet magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat je lichaam nodig heeft. Veel mensen weten dat magnesium goed is voor spieropbouw. Veel sporters eten daarom vaak voedsel dat rijk is aan magnesium, of slikken een magnesium supplement. Uit onderzoek is gebleken dat magnesium ook kan helpen bij het verminderen van angst en depressie en het helpt ook het hart gezond te houden en de bloeddruk op peil te houden. Minder bekend is dat magnesium ook enorm kan helpen bij slaapproblemen.

Magnesium helpt om het lichaam en de hersenen te ontspannen en dat is precies wat je nodig hebt om in slaap te vallen. Ons lichaam kan magnesium niet zelf maken en moet het dus uit voeding halen. Een magnesiumtekort kan al snel leiden tot vervelende kwaaltjes als spierpijn, vermoeidheid, maar dus ook slaapproblemen.

Je kan hoge waardes magnesium vinden in voedsel als zaden en noten en peulvruchten en nog vele anderen voedingsmiddelen. Magnesium wordt tegenwoordig ook vaak toegevoegd aan verschillende soorten sportdrankjes. Daarnaast is het ook verkrijgbaar als supplement bij verschillende drogisterijen en gezondheidswinkels. 

Wat kan ik verder doen?

Mocht magnesium je niet helpen om beter te slapen, dan kan het helpen om nog meer op zoek te gaan naar de oorzaak. Waarom kan je niet slapen?
Zijn het vooral gedachtes en pieker je veel in bed?

BEUK draagt graag bij aan een duurzaam leven, en ook een duurzaam leven leiden, voor anderen, maar ook voor onszelf. We werken samen met Life Coach Sabine Wensing, die ons helpt om rust te vinden bij onszelf in de soms chaotische tijden waar we in werken. Om vanuit hier weer verder te kunnen bouwen aan ons mooie merk, Beuk Meubels. Ondernemen vanuit rust. Leven vanuit rust.

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen