Mijn bed kraakt: tips en oplossingen voor een stille nachtrust

  • Geplaatst op
  • Door Andrew Vafi
Mijn bed kraakt: tips en oplossingen voor een stille nachtrust

Het kraken van je bed is hartstikke vervelend. Andrew geeft slimme tips om het kraken van je bed op te lossen zodat je weer kunt genieten van een goede nachtrust.

Mijn bed kraakt of piept

Heb je ook last van een krakend bed dat je nachtrust verstoort? Of het nu je boxspring is of je houten bedframe dat piept of kraakt, wij hebben een aantal oplossingen die je kunt proberen. Bovendien geven we ook tips om het kraken van je bed in de toekomst te voorkomen. Zo kun je weer genieten van een stille en rustgevende slaap.

 

Waarom kraakt mijn bed?

Voordat we de oplossingen induiken, is het goed om te begrijpen waarom een bed überhaupt kraakt. Meestal komt het kraken door wrijving tussen de onderdelen van het bed of door een gebrek aan stevigheid in de constructie. Dit kan bij lattenbodems, houten of metalen bedden en boxsprings voorkomen.

 

Tips om het kraken van je bed op te lossen

  1. Controleer alle verbindingen: een veelvoorkomende oorzaak van kraken is dat de schroeven, bouten, en andere bevestigingen niet goed vastzitten. Pak een schroevendraaier of sleutel en draai alles eens stevig aan.
  2. Voeg was of vaseline toe tussen de bewegende delen: soms helpt het om een beetje bijenwas of vaseline aan te brengen op de plekken waar hout contact maakt met hout of metaal met metaal. Dit kan de wrijving verminderen en het kraken stoppen.
  3. Plaats viltjes of karton tussen de lattenbodem en het frame: als je lattenbodem kraakt, probeer dan viltjes, karton of zelfs oude t-shirts te plaatsen op de plekken waar de latten het frame raken. Dit kan een buffer vormen en het geluid minimaliseren.
  4. Verstevig het frame: soms helpt het om extra steunen (ledikanthaken) aan te brengen in het frame van het bed. Dit kan vooral bij houten bedden helpen om het geheel stabieler te maken en de lattenbodem goed vast te zetten.
  5. Vervang versleten onderdelen: als je bed oud en versleten is, kan het zijn dat bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Dit geldt vooral voor gebroken of verbogen latten in een lattenbodem. Heb je het bed bij ons gekocht? Neem dan contact op. Dan kijken we voor je na of we het losse onderdeel kunnen vervangen, wel zo duurzaam!

 

Tips om toekomstig kraken te voorkomen

  1. Verdeel de druk op je bed: zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent op één plek in bed. Dus niet op bed gaan staan of je laten neerploffen. Door te veel druk op één plek kunnen de houten latten van de lattenbodem breken of beschadigen.
  2. Regelmatig onderhoud: maak er een gewoonte van om eens per halfjaar alle schroeven en bouten na te lopen en indien nodig aan te draaien. Dit kan veel toekomstige problemen voorkomen.
  3. Let op de plaatsing van het bed: zorg ervoor dat je bed op een vlakke ondergrond staat. Een ongelijke vloer kan ook bijdragen aan het kraken.

 

Met deze tips moet je in staat zijn om het vervelende gekraak van je bed aan te pakken en te voorkomen. Een goede nachtrust zonder onderbrekingen door een krakend bed is belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Slaap lekker!

 

Tijd voor een nieuw bed?

Mochten de tips nou echt niet helpen, dan kun je altijd op zoek gaan naar een geheel nieuw bed. Laten wij nou net degene zijn die stevige, niet krakende bedden verkoopt! Van eenpersoonsbed of twijfelaar tot een extra groot tweepersoonsbed, voor elke slaapkamer hebben wij het perfecte bed. Gemaakt in een Nederlandse fabriek én van duurzame materialen.

 

Andrew Vafi, oprichter en eigenaar BEUK Meubels 

Geschreven door: Andrew Vafi

De trotse oprichter en eigenaar van BEUK Meubels. Al vanaf 2017 is Andrew in de weer om mensen
kennis te laten maken met ijzersterke en duurzame meubels van Nederlandse bodem. 

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen