Jouw ergonomische thuiswerkplek inrichten, zo doe je dat!

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Jouw ergonomische thuiswerkplek inrichten, zo doe je dat!

Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Om het zo prettig mogelijk te maken, hebben wij van BEUK een paar tips op een rijtje gezet

Lockdown twee is een feit. Nou ja, ‘gedeeltelijke lockdown’. Hoe je het ook noemt, voor het bedrijfsleven geldt dat werknemers waar mogelijk thuis moeten werken. Maar thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd. Om het zo prettig mogelijk te maken, hebben wij van BEUK een paar tips op een rijtje gezet:  

  • Goede thuiswerkplek inrichten

Het begint met een goede werkplek. Dat is echt een must, want je wilt voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt. Zorg ervoor daarom dat je beeldscherm op de goede hoogte staat en houd de juiste afstand tussen het scherm en je gezicht. Wanneer je op een laptop werkt, kijk je waarschijnlijk naar beneden om het scherm te kunnen zien; gebruik dan een laptopstandaard.  
Zorg ook voor een goed bureau en een goede bureaustoel en stel ze op de juiste hoogte in. Je kunt de bureaustoel ook vervangen door een grote zitbal. Zorg ervoor dat je voeten worden ondersteund; heb je korte beentjes, gebruik dan een voetensteun.  
En relax… Werken is leuk en thuiswerken is misschien nog wel leuker (anders zit je misschien niet op de juiste plek, figuurlijk dan natuurlijk, maar dat is een ander verhaal…). Dus zorg dat je niet verkrampt zit, maar ontspan.  

 

  • Ritme en structuur 

Ritme en structuur zorgen voor duidelijkheid. Het blijkt dus zo te zijn dat mensen hierbij gedijen. Zelfs de go-with-the-flow-mensen. Want juist omdat ze ritme en structuur aanhouden, kunnen ze met de stroming meegaan. Dus zorg ervoor dat je op tijd begint en dat je je werktijden duidelijk afbakent, zodat je privé en werk gescheiden kunt houden. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch een kleine valkuil van het hele thuiswerken. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld ook werksloffen en thuissloffen dragen. Als je aan het werk bent, doe je je werksloffen aan. ‘Onderweg naar huis’ (de trap af bijvoorbeeld… nooit file, heerlijk toch?) trek je je thuissloffen aan en sluit je je werk af.  

 

  • Rust en Focus 

Rust is belangrijk. Plan dus ook regelmatig pauzes in en houdt ze ook daadwerkelijk. Veel korte pauzes zijn beter dan een paar lange pauzes. Zorg ervoor dat je je kunt focussen. Laat je niet afleiden. Je telefoon is waarschijnlijk de grootste afleiding, houd hem in bedwang! Of zet het geluid uit, dat kan natuurlijk ook. Door te focussen kun je efficiënt en nauwkeurig werken.  

 

  • Maak duidelijke afspraken 

Als het hele gezin thuis zit, kan het heel verleidelijk zijn om je werkende partner snel iets te vragen of om je papa of mama eventjes je tekening te laten zien. Zorg ervoor dat je hier duidelijke afspraken over maakt. Als je aan het werk bent, kun je niet gestoord worden. Maar ga vooral lekker naar de rest van het gezin en houd samen pauze. Zo maak je optimaal gebruik van de thuiswerksituatie!  

 

  • Verzorg jezelf 

Wanneer je alleen maar thuis werkt en het huis niet uit hoeft, kan het heel verleidelijk zijn om in je pyjama achter het beeldscherm te kruipen. En dat kan natuurlijk best een keertje voorkomen. Maar maak hier geen gewoonte van. Verzorg jezelf goed. Was jezelf, poets je tanden, doe een lekker luchtje op. Lekker tutten is belangrijk voor je eigenwaarde. Zorg ervoor dat je kleren aan trekt waar je je lekker en goed in voelt. Want als jij je goed voelt, straal je dat ook uit. En dat werkt. Letterlijk. Dat werkt als je werkt. Snap je? 

Bij een goede verzorging hoort natuurlijk ook een gezonde levensstijl; eet gezond, beweeg genoeg, zorg dat je goed en comfortabel kunt slapen. Ja, ook binnenshuis kun je sporten. Een beetje met pakken suiker of zakken aardappelen sjorren of zoiets. Je kunt je natuurlijk ook op één van de vele thuissportkanalen abonneren. 

Fijne werkdag en blijf gezond!   

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen