Size does matter; zeker voor deurmatten

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Size does matter; zeker voor deurmatten

Ieder huishouden is uniek en vereist dus een ander type en maat deurmat. Hoe kies je de beste maat deurmat? Bekijk onze tips!

Gezinnen met kinderen die struikelen opstaande randjes of een huis met oudere bewoners van wie de rollator moeilijk over opstaande randjes heen rolt. Ieder huishouden is uniek en vereist dus een ander type en maat deurmat. Hoe kies je de beste maat deurmat? Bekijk onze tips!

Verzonken deurmat

Een verzonken deurmat is een mat die in een uitsparing of kruipluik komt te liggen. Een matput, oftewel een verzonken deurmat, heeft een paar voordelen. Wanneer een deurmat in een uitsparing of kruipluik ligt, loopt het mooi gelijk met de vloer. Hierdoor ziet de entree er netjes uit. Maar het belangrijkste voordeel is dat er niemand kan struikelen over opstaande randjes en dat er geen voor mensen met een rollator geen probleem is door diezelfde opstaande randjes. Het is overigens ook niet altijd mogelijk om een deurmat los op de vloer te plaatsen, simpelweg omdat de deur dan niet meer open of dicht kan. Let daarom altijd bij het laten leggen van een (nieuwe) laminaat, tapijt of PVC vloer in huis goed op en bepaal van tevoren of er een verzonken deurmat gewenst is.

Meet de maat van het kruipluik of van de uitsparing op en haal 2 mm van de lengte- en breedtemaat af. De deurmat kan namelijk iets uitlopen en zo weet u zeker dat entreemat past.

Deurmat op de vloer

Wanneer een verzonken deurmat niet meer mogelijk (bijvoorbeeld omdat er al een vloer in ligt) of niet gewenst is, kan er natuurlijk ook een deurmat los op de vloer gelegd worden. Wij verkopen droogloopmatten en schoonloopmatten in standaard maten. Onze deurmatten hebben een mooie rubberen rand en zijn voorzien van een antisliplaag. Hierdoor blijft de mat netjes op zijn plek liggen.

Een deurmat op maat is echter ook mogelijk. Bijvoorbeeld om een groter oppervlak te bedekken of omdat je een loper wilt creëren? Bekijk dan onze droogloopmatten en schoonloopmatten op rol. Een op maat gemaakte deurmat kan ook zonder rubberen rand op de vloer worden gelegd. De rand van een op maat gemaakte deurmat gaat niet omhoog staan of rafelen. Ook deze vloermatten zijn voorzien van een antisliplaag.

Grootte van de deurmat

Hoe groter de droogloopmat, hoe meer oppervlakte de interne vezels hebben om het vocht op te nemen en te verwerken. Op die manier blijft het vocht niet in de mat hangen, wat uiteindelijk zou kunnen zorgen voor vochtophoping en geurtjes.

Houd, en zeker bij een losse deurmat, goed rekening met de maat van de deurmat. Waar een te grote entreemat een doorn in het oog en dus een flink irritatiepunt kan zijn, kan een te kleine deurmat een verloren indruk maken in een grote hal of ruimte.

 

Bij BEUK hebben we verschillende matten van diverse materialen en in allerlei kleuren en formaten. Voor ieder wat wils en passend bij iedere uniek huishouden. Vraag bij twijfel om ons professionele advies om teleurstelling te voorkomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk