Room dividers

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Room dividers

Een ruimte opsplitsen kan best een uitdaging zijn. Daar willen wij je graag bij helpen door in dit blog een aantal ideeën te geven.

Soms wil je een ruimte opdelen in twee of meer ruimtes. Omdat je dezelfde ruimte voor meerdere doeleinden wilt gebruiken, omdat je de ruimte ‘moet’ delen met iemand anders, voor meer privacy. Of natuurlijk, omdat je niet zo goed in opruimen bent, maar dat niet aan iedereen wilt laten zien wanneer er iemand langs komt… Een ruimte opsplitsen kan best een uitdaging zijn. Daar willen wij je graag bij helpen door in dit blog een aantal ideeën te geven.

1. Kast

Een kast om een ruimte op te delen werkt altijd. Kasten komen er in vele soort en maten. Je kunt kiezen voor een hoge kast, van vloer tot plafond. Wanneer je de woonkamer wilt verdelen in een zitgedeelte en een eetgedeelte kan een boekenkast, waar je lekker veel in kunt opbergen, bijvoorbeeld heel geschikt zijn. Je kunt ook voor een halfhoge kast kiezen, bijvoorbeeld in een kinderslaapkamer die je wilt verdelen voor twee kinderen. Dan kan het heel gezellig zijn als ze toch wat contact met elkaar kunnen hebben. In een werkkamer waar je met zijn tweeën wilt werken, maar elkaar niet wilt afleiden of je eigen opbergruimte wilt hebben, kun je een scheiding maken met een archiefkast.

Deze kasten hoeven natuurlijk niet helemaal gesloten te zijn; je kunt ze ook open houden (als een soort stellage). Zo creëer je meerdere ruimtes, die toch met elkaar verbonden zijn omdat je er doorheen kunt kijken.

2. Kamerscherm

Voor wie een klein budget heeft maar toch meer privacy in de ruimte wil creëren, kan met een kamerscherm heel veel bereiken. Het tovert je slaapkamer om tot een plek met een sexy omkleedruimte. Een kamerscherm kan ook een heel praktische functie hebben, wanneer je bijvoorbeeld een praktijk (als fysiotherapeut of masseur) aan huis hebt.

3. De natuur

Planten als kamerverdeler laten jouw leefruimte groter lijken én voegen frisheid en sfeer toe. Vooral in combinatie met hout staat het erg natuurlijk, rustgevend en gezellig. Met stijlvolle plantenpotten zorg je ervoor dat het bij je interieur past. Gebruik bijvoorbeeld een sanseveria of een groene lelie, die beiden van licht houden, maar ook prima met schaduwrijke plaatsen kunnen staan. Handig als je ze bijvoorbeeld midden in de kamer wilt gebruiken als scheidingswand. Je kunt deze planten in en op een (houten) kast plaatsen, maar je kunt ook zelf – heel creatief – een gordijn van hangende planten maken. Als je geen groene vingers hebt, kun je ook met een enorm aquarium vol met vissen en groenvoer een ruimte prima scheiden. Staat prachtig en is heel rustgevend. Je hebt er wel genoeg ruimte (en geld) voor nodig.

4. Keuken als scheidingsmuur

Een keukeneiland is een prima manier om de keuken van een woonkamer te scheiden. De keuken is dan nog altijd verbonden met de woonkamer, maar is toch een aparte ruimte op zich. Je kunt er altijd een bar aan maken, zodat wanneer jij aan het keuken bent, je gasten bij je aan de bar kunnen zitten. Een andere optie is niet een keukeneiland als afscheiding, maar een scheidingswand maken met het aanrecht en de keukenkast. Zo plaats je geen muur, maar wordt de ruimte toch in tweeën verdeeld. Deze optie is heel praktisch met kleine kinderen; als jij aan het koken bent in de keuken, kun je toch de kinderen in de woonkamer in de gaten houden.

5. Schuifdeur

Als je de ruimte niet permanent wilt verdelen, maar ook de optie open houden om de ruimtes met elkaar te verbinden, dan is een schuifdeur een goede oplossing. Bijvoorbeeld tussen de leefkamer en de keuken, waarbij je zelf kunt kiezen om de deur open of dicht te doen. Stel je voor; kids achter de televisie, volwassenen kunnen rustig praten in de keuken. Maar wanneer je het hele gezin samen wilt brengen (of de kinderen ruzie maken en wat meer aansturing nodig hebben…), dan is de schuifdeur in een mum van tijd geopend en is de ruimte weer één geheel. Of wanneer je ter voorbereiding op een grote maaltijd de hele

keuken hebt gebruikt, maar nog niet hebt opgeruimd als de gasten al voor de deur staan. Geen probleem! Je doet de schuifdeuren dicht en de rommel in de keuken is snel uit het zicht. Ideaal!

 

Voor welke manier je ook kiest, zorg voor harmonie. Laat er een rode draad in je interieur zichtbaar zijn, door het herhalen van kleuren, patronen en texturen. Met harmonie creëer je rust, continuïteit en een opgeruimde uitstraling. En daar waren we naar op zoek.

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen