Jouw kledingkast indelen; zo doe je dat

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Jouw kledingkast indelen; zo doe je dat

Nu je weet welke kleding weer terug in de kast kan, kun je beginnen met het indelen van jouw kledingkast! Wij geven je enkele tips om dit zo goed mogelijk te doen.

In ons vorige blog hebben we tips gegeven over het opruimen van de kledingkast. Nu je weet welke kleding weer terug in de kast kan, kun je beginnen met het indelen van jouw kledingkast. Organiseer dit op een voor jou logische manier. Want hoe je de kleding in de kast opruimt, is natuurlijk heel persoonlijk. Maar voor als je het heel lastig vind, geven we hier een paar tips voor het indelen van een kledingkast.

Doel

Wanneer je je kastdeur open doet (of misschien heb je wel een open kast), zie je graag een opgeruimde, goed georganiseerde kast. Een plek waar je je kleding gemakkelijk kunt vinden, waar je ziet wat je hebt en waar kleding schoon en kreukvrij blijft. Het doel van het opnieuw indelen van je kast is dan ook het maken van een overzichtelijke, nette en goed georganiseerde indeling.

Welke kleding gaat in het hangdeel van je kast

Niet iedere kast heeft een hanggedeelte. Als jij wel een hanggedeelte in je kast hebt, bedenk je dan welke kleding je wilt ophangen. Kleding die hangt, kreukt minder snel (dat scheelt je strijkwerk!), zoals overhemden en jurkjes. Er bestaan heel handige kledinghangers, waarbij je bijvoorbeeld meerdere jurken of rokken op één hanger kwijt kunt, ideaal! Zo heb je altijd genoeg hangers.

Laden

Laden zijn handig voor bijvoorbeeld ondergoed en sokken. Maar ook accessoires, zoals riemen, sjaals en kettingen, kun je hier netjes opruimen. Door gebruik te maken van vakverdelers of mandjes houd je alles keurig en gemakkelijk bij elkaar.

Planken

Het is slim om je kleding soort bij soort te leggen. Dus broeken bij broeken, shirts bij shirts. Maak ook onderscheid tussen shirts met lange en korte mouwen. Planken zijn hiervoor heel geschikt.

Setjes

Voor iemand die in de ochtend moeite heeft om kleding bij elkaar te zoeken, kan het handig zijn om alvast setjes te maken in de kast; hang of leg kleding die goed bij elkaar past bij elkaar. Dat hoeft maar één setje te zijn, je kunt bijvoorbeeld meerdere tops combineren bij een vest of bij een bepaalde broek. Je kunt hierbij rekening houden met kleur. Het ziet er een stuk rustiger uit wanneer je kleding (in het hangdeel en op de planken) op kleur gesorteerd is én het combineert makkelijker.

Seizoenen

Het is ook handig om rekening te houden met de seizoenen. Een diepe kast maakt dit extra gemakkelijk. In de winter leg je de warme kleding vooraan en de zomerkleding achterin. En in de zomer uiteraard andersom. Wanneer je kledingkast niet diep is, maar wel breed genoeg, dan kun je uiteraard de seizoenskleding naast elkaar leggen. Voor de (winter- of zomer)jassen kun je een kledinghoes gebruiken, zo blijven ze lekker schoon en fris.

Nieuwe kledingkast nodig?

Nu je weet hoe je jouw kast het liefst wilt indelen, kom je er misschien wel achter dat jouw kast niet meer past bij jouw ideaal. Of de kast is een maatje te groot geworden, nu het georganiseerd en overzichtelijk is ingericht met alleen kleding die je ook echt aan doet. Bij BEUK meubelen kun je kasten van ieder formaat met een indeling die bij jou en jouw behoeften past. Bekijk onze tweedeurs kledingkasten en driedeurs kledingkasten.

Goed gedaan, nu kun je genieten van een opgeruimde kast!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen