Je bureaustoel instellen voor de perfecte zit

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Je bureaustoel instellen voor de perfecte zit

We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen waarom het cruciaal is om in deze tijd je bureaustoel perfect in te stellen. We zitten veel, en moeten er dus iedere dag weer voor zorgen dat onze spieren goed verzorgd blijven. Ga dus vaak even staan en het liefst even wandelen, maar zorg ook vooral dat je bureaustoel goed ingesteld is. 

 

Hoe? We leggen het uit!

 

De basis voor goede instellingen

 

1. Hoogte van de stoel bepalen

 

Zowel te hoog of te laag zitten zorgt voor teveel druk op de achterkant van je benen. De richtlijn om de goede hoogte te vinden is dat je bovenbenen horizontaal moeten zijn. Je knieën mogen dus nooit hoger zijn dan je bovenbenen. 

 

3. Hoogte van de rugleuning bepalen

 

De rugleuning moet de vorming van je rug zo goed mogelijk ondersteunen. Deze moet dus zo gepositioneerd worden dat hij in de rugholte valt en deze steunt. Zorg dus dat je zo ver mogelijk achter in je stoel zit en laat de rugleuning simpelweg aansluiten aan je rug. 

 

3. Zitdiepte bepalen

 

Bij de meeste stoelen is het mogelijk om de zitting naar voor of achter te schuiven. De richtlijn voor de juiste zitdiepte is dat er een gebalde vuist past tussen de voorkant van de stoel en de binnenkant van de knie. Hierdoor raken de bloedvaten en zenuwen van je been niet bekneld. 

 

Iedere bureaustoel is anders

 

Hoewel er veel overeenkomsten zijn in de meeste bureaustoelen en hoe ze ingesteld moeten worden, kan toch iedere stoel anders zijn. Benieuwd hoe bijvoorbeeld onze Schaffenburg bureaustoel ingesteld moet worden? Bekijk hieronder de video instructie!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk