Dag van de duurzaamheid . Duurzaamheid = de norm

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Dag van de duurzaamheid . Duurzaamheid = de norm

BEUK staat voor duurzaamheid. Om die reden maken wij duurzame, mooie én betaalbare meubelen van goede kwaliteit. Onze trouwste volgers weten dat natuurlijk wel, voor anderen is dit misschien nieuw.

Dag van de duurzaamheid 

Ik schrijf nu al een tijdje blogs voor BEUK meubels en ik ben iedere keer weer geraakt door de manier waarop deze mooie mensen strijden. Voor een duurzamer bestaan, voor een mooie balans tussen werk, het leven en de natuur. Omdat ik zo trots op de oprichters van BEUK ben (en in een poging om ook bij te dragen ;)), vertel ik er graag nog wat meer over. Hiermee vraag ik aandacht voor waar wij voor staan: werken aan een gezonde planeet.

 

Geen woorden maar daden

Bij BEUK willen we graag de balans tussen mensen, werk en natuur herstellen. Om te laten zien dat we niet alleen over ideeën praten, maar juist ook in actie komen, hebben wij een plan(t) bedacht. Voor iedere bestelling die geplaatst wordt, plaatsen wij een plant of kopen we een boom. We hebben zelfs een stiching gestart om het in goede banen te leiden. Ook met onze leveranciers zijn we goed bezig richting duurzame meubels. We brengen samen in kaart hoe onze fabrieken duurzaam werken, qua materialen en afvalverwerking bijvoorbeeld. Maar ook voor wat betreft het productieproces. Samen kijken we naar wat er nóg beter kan. Verder streven wij met onze fabrikanten naar een circulaire economie, zoals Beta Stoelen. Naar meubels waar geen afval voor geproduceerd wordt en alle grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

 

De scholieren van nu zijn de uitvinders van later

Er is momenteel al veel aandacht voor het klimaat en de problemen die daarbij horen. Zo wordt er volop geïnnoveerd. Maar als we naar onze fabrieken kijken, dan zijn we nog niet klaar voor die circulaire economie. Er is nog veel meer innovatie nodig. En dat gaat onze generatie niet alleen kunnen. De scholieren van nu zijn de uitvinders van later, de jeugd heeft écht de toekomst. Het is dus heel belangrijk om hen ook bewust te maken van duurzaamheid. Sterker nog, duurzaamheid is het nieuwe normaal in de samenleving van morgen. Het is belangrijk voor leerlingen en studenten dat zij zo snel mogelijk met deze nieuwe normaal in aanraking komen. En laat daar nou jaarlijks een impuls aan worden gegeven door een speciale dag: de Dag van de Duurzaamheid – Onderwijs.

 

Dag van de Duurzaamheid – Onderwijs

Deze duurzame dag wordt al sinds 2008 georganiseerd. Inmiddels doen er al veel basisscholen, middelbare scholen en MBO-scholen uit het hele land aan mee. Er wordt op deze landelijke dag extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Op hartstikke leuke manieren!

Zo worden er lessen gegeven, debatten georganiseerd, docentverkiezingen gehouden en gastlessen gegeven. De kinderen leren over van alles. Van de plastic soep tot veganistisch eten. Over vliegen in een vliegtuig of reizen met de trein. Over leren van de natuur, zero-waste en duurzame energiebronnen. Ze ontwerpen bijvoorbeeld posters om (zwerf)afval te verminderen. Dat laatste zou trouwens absoluut mijn dochters favoriet zijn. Ze heeft thuis al prachtige ontwerpen gemaakt en ze heeft al gevraagd waar en wanneer ze kan gaan protesteren! FYI: ze is 7 jaar – ik ben een trotse mama, hoor!

Om deze dag mogelijk te maken krijgen scholen ondersteuning van de coöperatie Leren voor Morgen, de organisatoren van de Dag van de Duurzaamheid – Onderwijs. Ze kunnen aanhaken bij de georganiseerde activiteiten, gratis lesmateriaal opvragen, inspiratie opdoen of zelf een plan bedenken. Of de handen uit de mouwen steken, natuurlijk.

Aan het eind van de dag zijn de jongeren een stuk bewuster van het klimaat, de natuur en de mens.

 

Draag ook bij

Deze speciale dag is voor iedereen die het belangrijk vindt dat het onderwijs klaar is voor de wereld van morgen. Of je nu leerling, student, leerkracht, ouder, duurzame professional of bestuurder bent. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Niet alleen op een speciale dag, maar iedere dag. Zodat duurzaamheid het nieuwe normaal in de samenleving van morgen is. Op naar een gezonde planeet. 

Gratis bezorging

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk