Duurzaam meubilair - wat houdt het in en wat zijn de voordelen

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Duurzaam meubilair - wat houdt het in en wat zijn de voordelen

Je wil graag op een duurzamere manier je huis inrichten en je verdiepen in het aanschaffen van duurzame meubels. Het is belangrijk om eerst te begrijpen wat een bepaald meubelstuk nu eigenlijk duurzaam maakt.

Wat is duurzaamheid in meubilair?

Ten eerste is een meubel duurzaam wanneer deze gemaakt van materiaal dat lang meegaat waardoor deze niet op korte termijn alweer vervangen hoeft te worden. Ten tweede is het van belang dat de meubel gemaakt is van materiaal dat al eerder gebruikt is om iets anders te maken. Dit maakt het meubelstuk niet alleen goed voor het milieu, omdat er geen nieuwe bomen voor gekapt zijn, maar ook duurzamer in gebruik om het materiaal over het algemeen veel sterker wordt van een tweede ‘levensfase’. Ze hebben in hun originele staat al van alles doorstaan en worden dan ook nog opnieuw behandeld waardoor ze nóg meer weerstand hebben.

Is 'groen' meubilair ook duurzaam?

Het is goed om te beseffen dat niet ieder ‘groen’ meubelstuk ook duurzaam is. Het groene label wordt al gemakkelijk op producten geplakt wanneer er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van gerecycled hout, maar dit wil helemaal niet zeggen dat de meubels ook voor een lange tijd mee gaan. De bank of stoel van gerecycled hout moet vaak al heel snel weer vervangen worden omdat deze doorgezakt is, wat dus absoluut niet duurzaam is. 

Lagere prijs voor je meubels is niet altijd voordeliger

Natuurlijk is een lager geprijsd altijd aantrekkelijk, maar de prijs zal toch vaak de kwaliteit van het gebruikte materiaal van de meubels reflecteren. Probeer dus ook op de lange termijn te denken over je financiën. Een grotere investering in een duurzamer meubelstuk kan je op de lange termijn juist geld opleveren. Een goedkoop meubelstuk zul je veel gemakkelijker weggooien wanneer je er genoeg van gehad hebt of wanneer deze kapot begint te gaan. De kans groot is dat je met een duurzamer meubel met een iets hogere prijs meer zult willen investeren om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Duurzaam meubilair bestellen via BEUK meubels

Bij BEUK meubels produceren we echte duurzame meubels. We verspillen niet: 100% van iedere boom wordt gebruikt, al het materiaal wordt gerecycled en we gebruiken alleen puur FSC-hout. Daar bovenop worden al onze meubels geproduceerd door Nederlandse meubelfabrikanten met jaren ervaring. We waarborgen hierdoor niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van de producten, maar zorgen ook dat de hoeveelheid transport laag blijft. Bekijk eens onze duurzame bedden, bureaus, kasten of stoelen, misschien zit er wel wat voor je tussen!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen