Droogloopmatten: polypropyleen versus polyamide

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Droogloopmatten: polypropyleen versus polyamide

Een goede droogloopmat is onmisbaar in ieder huishouden. De matten nemen restvuil en vocht op en zorgen daardoor voor een schoner huis. Droogloopmatten hebben een drogende werking en zijn dus niet bedoeld om het grove vuil van uw schoenen aan af te vegen, maar om het overige vocht van buiten op te zuigen.

Droogloopmatten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en worden gemaakt van verschillende materialen. In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen een droogloopmat van polypropyleen en een droogloopmat van polyamide.

Droogloopmat van polypropyleen

 

Polypropyleen is een populaire keuze voor matten, met name vanwege de prijs. Het is een slijtvaste vezel die relatief goedkoop geproduceerd kan worden. Echter is dit materiaal niet uitermate geschikt om vocht te nemen. Dit houdt in principe in dat u een grotere mat nodig heeft om dezelfde hoeveelheid vocht op te nemen als een mat van geschikter materiaal. Wel staan de matten bekend om hun duurzaamheid, zijn ze slijtvast en nemen ze goed vuil op. 

 

Droogloopmat van polyamide

De droogloopmatten van polyamide zijn uitermate geschikt om vocht op te nemen en vuil te verwijderen. Het vocht van uw schoenzool wordt opgezogen door de vezels van de mat en verdampt dan het vocht door luchtstroming. Hoe meer vezels, hoe beter deze droogt. Ook het vuil van uw schoenen wordt actief verwijderd en vastgehouden door de polyamide. Een droge mat kan gereinigd door deze simpelweg te stofzuigen. 

 

Droogloopmat kopen

Wat voor droogloopmat u ook besluit aan te schaffen, het is belangrijk dat u kiest voor een professionele droogloopmat die lang meegaat en zorgt dat u er een schoner huis aan overhoudt. BEUK verkoopt allerlei droogloopmatten die zeer geschikt zijn. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk