De seniorenkamer

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
De seniorenkamer

Als het om wonen gaat, hebben mensen op leeftijd andere behoeften dan de jongere bewoners. Ze lopen ook andere risico’s.

We worden steeds ouder, dus senioren zijn niet weg te denken uit onze toekomst. Met de toenemende vergrijzing komen er zelfs meer en meer ouderen in ons land. Als het om wonen gaat, hebben mensen op leeftijd andere behoeften dan de jongere bewoners. Ze lopen ook andere risico’s. Een groot deel van de 65-plussers op de eerste hulp wordt behandeld voor een valincident. De slaapkamer is een plek waar veel van deze ongelukken gebeuren. Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen, met de juiste meubels, goede verlichting en praktische hulpmiddelen. BEUK Meubels helpt je bij een comfortabele en veilige slaapkamer!

 

Vloer

Heerlijk, een warm en zacht vloerkleed naast het bed. Maar losliggende vloerkleden kunnen een risico vormen; je kunt gemakkelijk uitglijden of struikelen. Gelukkig zijn er anti-slipmatten voor onder het vloerkleed verkrijgbaar. Hiermee blijft het kleed liggen en krult de rand niet snel op, wanneer je er tegenaan loopt.

Zorg ook voor genoeg vrije ruimte op de vloer om vrij rond te lopen. Raap losse spullen zo snel mogelijk op, werk losliggende snoeren veilig weg en zet de slaapkamer niet te vol met meubels. Zo blijft er genoeg ruimte om vrij rond het bed te lopen. Dit voorkomt onnodige valpartijen.

Bed

Naarmate we ouder worden, worden we in de meeste gevallen ook wat minder flexibel. In dat geval kan de aanschaf van een seniorenbed uitkomst bieden. Deze bedden worden ook wel bedden op comforthoogte genoemd. Een seniorenbed heeft een aantal voordelen ten opzichte van een standaard bed, zeker op latere leeftijd. Allereerst is er bij een seniorenbed sprake van een hoge instap, waardoor in- en uitstappen gemakkelijker gaat. Ten tweede kunnen seniorenbedden in de meeste gevallen in hoogte versteld worden. Onze seniorenbedden zijn in te verstellen in drie verschillende hoogtes door middel van ledikanthaken. Hierdoor is er voor iederen een ideale hoogte te bereiken.

 

Verlichting

Midden in de nacht even naar de wc of een slokje water drinken. Om valpartijen in het donker te voorkomen, is goede verlichting belangrijk. Een mogelijke oplossing kan een lichtstrook aan de zijkant van het bed zijn, dat automatisch aanspringt wanneer iemand in het donker uit het bed stapt. Of een nachtlampje direct naast het bed, op een nachtkastje dat perfect aansluit op je seniorenbed en zorgt voor extra opbergruimte. Verlichting met bewegingsmelders in andere ruimtes, zoals de badkamer, zijn ook een goede hulp bij het zorgen voor voldoende verlichting.

 

Aan- en uitkleden

Ongelukken tijdens aan- of uitkleden gebeuren helaas ook vaak. Zittend op de rand van het bed aankleden, kan dit voorkomen. Doordat het bed op de goede hoogte is ingesteld, is opstaan gemakkelijk. Vermijd bukken zo veel mogelijk, bijvoorbeeld door sokken of panty’s met een kousenaantrekker aan te trekken. Gemakkelijke instappers met elastische veters, schoenlepels om schoenen zonder bukken aan te doen of een laarzenknecht voor het uittrekken van schoenen. Dit zijn allemaal hulpmiddelen die aan- en uitkleden in de slaapkamer een stuk veiliger maken.

 

Opbergen

Berg spullen op gemakkelijke plekken op. Leg spullen bijvoorbeeld op ooghoogte in lades of kasten, zodat de meest gebruikte spullen gemakkelijk en zonder bukken of klimmen te pakken zijn. De minst gebruikte spullen kunnen dan het best onderin.

 

Slaap veilig, slaap lekker!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk