De meest efficiënte oplossing voor elke kleine slaapkamer

  • Geplaatst op
  • Door Femke
De meest efficiënte oplossing voor elke kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer kan soms lastig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om een kleine slaapkamer toch praktisch in te delen, zodat je genoeg ruimte hebt voor alles wat je in je slaapkamer kwijt wil.

In deze blog gaan we het hebben over één van de interessante multifunctionele meubelstukken die een uitkomst bieden voor menig kleine slaapkamer: de hoogslaper.

Een hoogslaper voor optimale ruimtebesparing

Een bed neemt meestal het grootste gedeelte van een slaapkamer in. Als je al een kleine kamer hebt kan deze soms wel meer dan helft van de slaapkamer bezetten! Als je al deze ruimte efficiënter in zou kunnen delen zou je plek kunnen creëren voor een heleboel andere dingen. 

De hoogslaper biedt hier de uitkomst voor! Het woord zegt het eigenlijk al: een hoogslaper is een bed dat hoog van de grond staat, waardoor je onder het bed ruimte creëert voor andere dingen. Je klimt dan via een klein trappetje op je bed als je ‘s avonds wil gaan slapen.

Het nadeel van een hoogslaper is dat het wat meer moeite kost om het bed te verschonen, omdat je telkens het trapje op en af moet, maar er zijn tal van voordelen aan een hoogslaper die het het waard maken om soms wat meer moeite te doen. Bovendien is het enige wat je op de hoogslaper moet verschonen het laken van het matras, want de kussenslopen en het dekbed kun je ook prima vanaf de grond verschonen en later op bed leggen.

Bureau onder de hoogslaper

De ruimte onder een hoogslaper wordt vaak gebruikt voor een bureau. Dit is vooral fijn voor kinderen op de middelbare school die huiswerk moeten maken of voor studenten die op kamers wonen. Het is belangrijk om een plekje te hebben waar je je terug kunt trekken en kunt concentreren op de dingen die belangrijk zijn. Als je dit plekje door middel van een hoogslaper kunt creëren op de slaapkamer van je kind is dat natuurlijk erg fijn! 

Of een comfortabele bank!

Wat je verder vaak ziet onder de hoogslaper zijn banken of loungesets. Met name studenten hebben vaak behoefte aan een plekje om even lekker te bankhangen, of samen met vrienden bijvoorbeeld een film te kunnen kijken. Op een kinderkamer zie je vaak dat de extra ruimte gebruikt wordt voor een speelhoekje of als opslagruimte voor kleren als er verder geen ruimte meer is voor een gewone kledingkast.

Het maakt natuurlijk niet uit wat je met de ruimte onder de hoogslaper doet, het belangrijkste is dat het bij jouw leven en behoeften past. In deze blog hebben we het enkel over een paar van de mogelijkheden gehad, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! We kunnen er in ieder geval van uit gaan dat de hoogslaper een uitkomst biedt aan veel mensen met een kleine slaapkamer. Misschien ook voor jou?

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk