De ‘Ik ben geen baby meer!-kinderkamer’

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
De ‘Ik ben geen baby meer!-kinderkamer’

het is tijd voor een echte ‘grote meiden of jongens-kamer’. Oef,
jouw kleuter is ineens al een grote meid of grote jongen aan het worden

Van babykamer naar kinderkamer

Je herinnert het je nog als de dag van gisteren. Jullie gezin werd uitgebreid met een kleine baby. De babykamer werd ingericht en goh, wat heb je veel meegemaakt in die kamer! Jullie hebben er gehuild, je zorgen gemaakt, heel veel voedingen gegeven en duizenden luiers verschoond, maar ook veel gelachen. Maar wanneer je kleine meisje of je kleine jongen steeds weer uit het ledikant klimt of wanneer je de kamer nodig hebt voor een volgende baby, weet je: het is tijd voor een echte ‘grote meiden of jongens-kamer’. Oef, jouw kleuter is ineens al een grote meid of grote jongen aan het worden (en dat zullen ze je laten weten ook)! 

Inspiratie opdoen voor de kinderkamer

Misschien ziet jouw kleine prins of prinses zijn nieuwe kamer al helemaal voor zich. Een jungle kamer met slingerende apen! Of een roze glittermuur met een prinsessenbed! Maar misschien heeft hij of zij geen enkel idee. Het is hoe dan ook leuk om samen wat inspiratie te gaan opdoen, bijvoorbeeld op Pinterest of in winkels. Er zijn ideeën genoeg te vinden om samen de perfecte kamer te ontwerpen. Want het is natuurlijk ontzettend leuk om samen plannen te maken en jouw kleine grote spruit te laten helpen bij het uitzoeken. En niet alleen leuk maar het kan ook slim zijn. Want een nieuwe kamer is voor een kleuter best een grote verandering! Dus leg hem of haar ook uit wat er gaat gebeuren en waarom. Door samen op zoek te gaan naar nieuwe spulletjes of hem of haar te laten helpen met wat spulletjes versjouwen, maak je de nieuwe kamer echt ‘zijn’ of ‘haar’ plekje. 

Opbergruimte en een groot bed

Naast wilde kinderideeën moet er natuurlijk ook oog zijn voor de praktische kant. Want ook al is jouw kind nog klein (ja ja, ‘ik ben geen baby meer’, ik weet het!), ze hebben een enorme berg aan spullen, bijvoorbeeld puzzels, boekjes, knuffels en speelgoed. Maar denk ook aan beddengoed en kleding. Dus zorg voor voldoende opbergruimte in de kamer.

Veiligheid staat voorop, dus een hoogslaper is waarschijnlijk nog een stapje te groot…  Maar een bed met opbergruimte eronder, is vaak precies hoog genoeg. Bij BEUK hebben we een paar mooie, stoere kinderbedden met lades welke super handig is voor al dat speelgoed en die knuffels, of misschien wel voor beddengoed (want ongelukjes gebeuren, ook bij grote meisjes en grote jongens). 

Bedenk je goed dat de overstap naar een groter bed waarschijnlijk de grootste verandering voor jouw kind zal zijn. Je kunt hem laten helpen bij het opmaken van het bed. Door knuffels of kussentjes op bed te leggen, lijkt het bed de eerste tijd wat minder groot en voelt het misschien veiliger. Een pool noodle onder het hoeslaken voorkomt dat het kind uit bed zal rollen. 

Gezellig hoekje in de kinderkamer

Jouw grote meid of stoere jongen blijft stiekem gelukkig ook nog een beetje jouw kleintje. En wat kan het fijn zijn als hij of zij bij je op schoot kruipt om lekker voorgelezen te worden of graag zelf wat door boekjes bladert of een puzzeltje maakt. Een gezellig hoekje, misschien in de vorm van een zachte berg kussens of een stoere tipi, mag dan ook niet ontbreken op een ‘Ik ben geen baby meer!-kamer’. 

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen