Bij BEUK staat duurzaamheid centraal

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Bij BEUK staat duurzaamheid centraal

Vroeger was je een ‘geitenwollekensokkentype’ als je duurzaamheid belangrijk vond. Maar gelukkig is duurzaamheid tegenwoordig hip; hoe duurzamer, hoe beter! En daar doen wij ook zeker aan mee.

Vroeger was je een ‘geitenwollekensokkentype’ als je duurzaamheid belangrijk vond. Maar gelukkig is duurzaamheid tegenwoordig hip; hoe duurzamer, hoe beter. En logisch ook, want de wereld zucht en puft onder haar bewoners. De opwarming van de aarde staat hoop op de agenda. En terecht. Want de zeespiegel stijgt, de aarde warmt op en broeikasgassen verzamelen zich in de lucht. De gevolgen hiervan zijn enorm. Denk aan het uitsterven van verschillende diersoorten, meer misoogsten, wat leidt tot minder opbrengsten en dus honger en armoede. Het is dus nogal belangrijk om met elkaar bewuster en duurzamer te leven. Om bewust om te gaan met onze ecologische voetafdruk. Om met elkaar zo lang mogelijk van onze aarde te kunnen genieten.

Ecologische voetafdruk?

Ja, je weet wel. Een getal dat weergeeft hoeveel impact jouw leven op de wereld heeft. Maak je bijvoorbeeld gebruik van groene energie? Droog jij je kleren in de zon of in de droger? Gebruik je een deelauto of zorg je met jouw oldtimer voor veel CO2 uitstoot?

Op dit moment is de gemiddelde ecologische voetafdruk op aarde 2,3 gha (mondiale hectares). Dit betekent dat we met elkaar veel meer gebruiken dan dat de aarde ons kan bieden. De natuurlijke reserves van de aarde raken op deze manier op. Rijke(re) landen, waaronder Nederland, hebben over het algemeen de grootste voetafdruk. Ontwikkelingslanden hebben de kleinste voetafdruk. Zij vangen ook de zware klappen op van de gevolgen van de te grote voetafdruk van de Westerse landen. Benieuwd naar jouw ecologische voetafdruk? Check het hier, op de site van het Wereldnatuurfonds.

Een betere wereld begint bij jezelf

De eerste en misschien wel belangrijkste stap naar een duurzame leefomgeving is bewustwording.

Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt als je toch wat langer onder de douche blijft staan of de lamp even aan blijft als jij eventjes naar de winkel bent. Maar alle kleine stapjes van iedereen bij elkaar opgeteld maakt samen een enorme stap. Dus begin bij jezelf, met kleine stapjes. Geef zelf het goede voorbeeld en spoor anderen aan om ook bewust met de wereld om te gaan!

Hoe dan?

BEUK geeft je een aantal tips om je leven op een gemakkelijke manier duurzamer (en goedkoper!) te maken:

1. Zet de verwarming een standje lager en doe een extra trui aan. Of kruip lekker met een dekentje op de bank, heerlijk knus!

2. Schakel elektrische apparaten uit wanneer je deze niet gebruikt. Denk ook aan apparaten die stand-by staan!

3. Gebruik LED-lampen en ga hier bewust mee om. Vergeet niet om het licht uit te zetten en vraag je af of die lamp overdag echt nodig is.

4. Ga bewust om met huishoudelijke apparaten. Hang je was (buiten) op in plaats van het in de droger te stoppen. Wist je dat de zon ook vlekken verwijdert? Sla je twee vliegen in één klap! Lekker frisse, droge was die extra schoon is geworden door het zonnetje! Oh, en als je nieuwe apparaten nodig hebt, let dan goed op het energieverbruik.

5. Douche wat korter. Zoet water is schaars. Ook bespaar je gemakkelijk kilo’s CO2 door korter te douchen. Zet de douche een graadje lager; niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je ecologische voetafdruk. Goed voor het milieu, je huid en je portemonnee dus!

6. Maak je huis duurzamer. Sluit deuren. Zorg voor een goede isolatie. Maak naden en kieren zoveel mogelijk dicht. Zoek ook eens op hoe je je huis kunt verduurzamen. Check ook de website van je gemeente voor subsidieregelingen. Verduurzamen wordt namelijk vaak gestimuleerd!

7. Koop niet alles nieuw en gooi zeker niet alles weg. Geef items een tweede leven. Iemand anders is misschien heel blij met dat jurkje waar jij op uitgekeken bent. Of de buurman zocht misschien wel precies zo’n ouderwetse stoel die jouw interieur ontgroeid is. Recyclen!

Duurzaamheid staat bij ons centraal

Bij BEUK staat duurzaamheid centraal. We maken de wereld graag wat mooier. Door te zorgen voor locale werkgelegenheid. Door duurzame materialen te gebruiken en verspilling tegen te gaan (wij gebruiken 100% van de boom en nemen na montage verpakkingsmaterialen mee terug om te recyclen). Bovenal verkopen we graag meubels die lang mee gaan. Hierdoor wordt er natuurlijk wel minder verkocht, maar hoeven er ook minder bomen te worden gekapt. En dat laatste vinden we net iets belangrijker!

Benieuwd naar onze duurzame meubels? Neem eens een kijkje in ons assortiment bedden, bureaus, kasten en stoelen. Met deze meubels kun je jaren verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk