BEUK: transformeer je ‘meuk’

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
BEUK: transformeer je ‘meuk’

Zoals jullie van ons weten is BEUK een groot voorstander van duurzaamheid. We maken de wereld graag wat mooier. Ook jij kunt je steentje bijdragen met jouw meubels!

Zoals jullie van ons weten is BEUK een groot voorstander van duurzaamheid. We maken de wereld graag wat mooier. Door te zorgen voor lokale werkgelegenheid. Door duurzame materialen te gebruiken en verspilling tegen te gaan (wij gebruiken 100% van de boom en nemen na montage verpakkingsmaterialen mee terug om te recyclen). Bovenal verkopen we graag meubels die lang mee gaan. Hierdoor wordt er natuurlijk wel minder verkocht, maar hoeven er ook minder bomen te worden gekapt. En dat laatste vinden we eigenlijk belangrijker!

 

‘Pimpen’

Maar ‘onze manier’ is niet de enige duurzame manier. Omdat onze meubels lang mee gaan, wil je op een gegeven moment misschien wat anders. Of heb je nog een ander meubelstuk staan waar je eigenlijk op uit gekeken bent. Deze stukken huisraad hoef je niet meteen bij het grofvuil te zetten. Je kunt ze natuurlijk verkopen, zodat ze een tweede leven krijgen bij een andere eigenaar. Maar heb je ook al aan het opknappen of opleuken van je meubels gedacht? Dit is een prima manier om duurzaam met je spullen om te gaan. Je steekt je kast of je bureau in een nieuw jasje om er vervolgens weer echt van te kunnen genieten!

 

Tips en tops

Niet iedereen kan zomaar iets verzinnen om een meubel op te leuken. Voor wie niet vooraan stond toen creativiteit werd uitgedeeld, hebben wij een aantal leuke, simpele tips verzameld!

 

1. Stickers

Er zijn tegenwoordig hartstikke leuke meubelstickers te koop. Hiermee geef je je kastdeurtje bijvoorbeeld in een handomdraai een nieuwe look. Zorg ervoor dat je het te behandelen oppervlak eerst goed schoon (vetvrij) en droog maakt. Let ook goed op pluisjes van je droogdoek. Begin in een hoekje en strijk (met je hand of bijvoorbeeld met een vlakke spatel of iets dergelijks) voorzichtig de sticker op het deurtje. Zo voorkom je dat er bubbels onder de stickers komen, waardoor het eindresultaat nóg mooier wordt!

2. Verf

Krijtverf is helemaal hip. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat je het op verschillende oppervlakten kunt gebruiken en het gemakkelijk toe te passen is. Er zijn diverse kleuren mogelijk, dus voor iedere stijl en smaak zijn er mogelijkheden. Ook hierbij moet de ondergrond natuurlijk schoon, vetvrij en droog zijn. Gebruik een kwast die geen haartjes afgeeft. Dit gaat je lukken! En als je klaar bent, heb je je oude meubel een prachtige, hippe look gegeven.

3. Verander het doel

Wanneer je op je boekenkast uitgekeken bent en iets heel nieuws wilt, tover de boekenkast dan om in een bankje met opbergruimte! Wanneer je een kast als deze op zijn kant legt, kun je alsnog de vakken gebruiken om er boeken (of iets anders natuurlijk) in te doen. Stoffeer een schuimblok of een matras en voilà, je hebt een prachtig kussen in een stof en stijl naar keuze. Daar kun je even lekker op uitrusten!

4. Stofferen

Een stoel die net niet de goede kleur heeft om bij je nieuwe interieur te passen? Bekleding die versleten is? Gooi je spullen niet weg, maar stoffeer ze! Je kunt dit ook zelf doen, met een nietpistool bijvoorbeeld. Kies een stof naar keuze en in een wip heb je een stoel of kruk die er als nieuw uitziet!

 

Knutsel ze! En mocht je toch niet helemaal tevreden met het eindresultaat zijn, dan is het kopen van tweedehands meubels of onze BEUK meubels natuurlijk ook duurzaam en helemaal te gek!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk