BEUK-duurzaamheid | voor een mooiere wereld

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
BEUK-duurzaamheid | voor een mooiere wereld

We maken de wereld graag wat mooier! Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier meer over de stappen die wij nemen voor een duurzamere toekomst.

Eind september 2020 heb je in een van onze blogs kunnen lezen dat duurzaamheid bij BEUK centraal staat. We maken de wereld graag wat mooier. Door te zorgen voor lokale werkgelegenheid. Door duurzame materialen te gebruiken en verspilling tegen te gaan (wij gebruiken 100% van de boom en nemen na montage verpakkingsmaterialen mee terug om te recyclen). Bovenal verkopen we graag meubels die lang mee gaan. Hierdoor wordt er natuurlijk wel minder verkocht, maar hoeven er ook minder bomen te worden gekapt. En dat laatste vinden we eigenlijk belangrijker!

 

Wat is BEUK-duurzaamheid?

Bij BEUK denken we graag groot. Uiteraard kopen wij ons hout uit verantwoord beheerde bossen. Maar BEUK-duurzaamheid stopt niet bij het gebruiken van FSC-hout. We gebruiken bijvoorbeeld niet alleen het beste stuk hout van onze bomen. De volledige boom wordt gebruikt, want wij houden niet van verspilling. Na montage bij onze klanten willen we ook geen rommel achterlaten, dus nemen wij onze verpakkingsmaterialen weer mee terug. Twee vliegen in één klap, want wij kunnen dit verpakkingsmateriaal dan hergebruiken.

Naast verantwoord hout en een eerlijk, duurzaam productieproces, stimuleren wij het graag dat mensen duurzame meubels kopen. Geen meubels die slachtoffer zijn van de wegwerpmaatschappij, die je maar één keer in elkaar kunt zetten en dus niet kunt meeverhuizen. Wij maken kwalitatief goede meubels, meubels voor de lange termijn. Meubels waarmee je meerdere keren kunt genieten van wilde nachten, lange studie-avonden kunt maken en mooie dromen kunt dromen. Zodat zelfs onze toekomstige bewoners, onze kinderen en kleinkinderen, er nog in zouden kunnen slapen, aan kunnen studeren en op kunnen zitten.

En ons businessmodel? Omdat onze klanten langer van onze meubels kunnen genieten, verkopen wij inderdaad minder. Maar wij vinden een investering in het milieu veel meer waard. Dé BEUK-manier om te vechten voor onze planeet en voor onze toekomst. En we vechten – gelukkig – niet alleen. Wij krijgen hulp van onze BEUK-fabrieken.

Wie zijn BEUK-fabrieken?

Wij werken samen met een drietal BEUK-fabrieken. Dit zijn fabrieken die wij met een gerust hart kunnen inschakelen, omdat ze volgens onze principes en BEUK-duurzaamheid werken.

Onze eerste fabriek, Schaffenburg, is een tweede generatie familiebedrijf. Hun voornaamste doel is hun klanten zich thuis laten voelen op hun werk met hun kantoormeubelen. Al hun meubelen zijn gemaakt van bladen van FSC-hout.

Ons tweede fabriek, Wensing Meubelen, is een derde generatie familiebedrijf. Ook zij bieden meubelen aan die allemaal gemaakt zijn van FSC-houten bladen.

En tot slot BETA, onderdeel van VEPA. Bij BETA willen ze hun klanten gewoon goed en prettig laten zitten. Zij werken 100% duurzaam.

Drie BEUK-fabrieken, die ons helpen bij ons doel: het zorgen voor lokale werkgelegenheid, het gebruik van duurzame materialen, het maken van kwalitatieve meubels voor een betere natuur en met trots op wat we lokaal produceren.

 

Duurzaamheid is hip en wij van BEUK doen daar graag mee. Niet omdat we per se hip willen zijn, maar omdat wij dus geloven in bijdragen aan een betere wereld. Met ijzersterke, duurzame meubelen van Hollandse bodem uit Nederlandse meubelfabrikanten. Tegen scherpe prijzen en met de service die je inmiddels gewend bent van de beste webshops van Nederland.

Duurzaam op alle fronten. BEUK.

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk