5 tips om het verschonen van je bed makkelijker te maken

  • Geplaatst op
  • Door Femke
5 tips om het verschonen van je bed makkelijker te maken

In onze eerdere blog vertelde we je al waarom het zo belangrijk is om je bed te verschonen. Dat het moet gebeuren is dus wel duidelijk. Je bed verschonen kan wel een heel vervelend taakje zijn. Zeker als je een groot bed hebt kan het soms lastig zijn! Daarom in dit blog 5 tips om het verschonen van je bed makkelijker te maken!

1. Houdt een extra setje beddengoed achter de hand

Zelfs als je dan geen tijd hebt om de was te doen, kun je wel je bed verschonen. Het scheelt ook dat je niet hoeft te wachten tot je beddengoed droog is. Wassen en drogen kan je dan lekker later in de week doen en dat scheelt (voor vandaag) weer een taakje!

2. Een verplaatsbaar bed

Oke we begrijpen dat deze tip niet voor iedereen haalbaar is, maar als je de kans hebt om je bed op een wieltjes of een rollende plaat te plaatsen kan dat super handig van pas komen op het moment dat je je bed op moet maken. Als je je bed kan verplaatsen kan je er veel makkelijker omheen en wordt het nét wat minder gedoe om je bed op te maken!

3. Plaats meerdere lakens tegelijk op je bed

Klinkt misschien een beetje raar, maar als je drie lakens over elkaar op het matras legt, hoef je als het tijd is om je bed te verschonen, alleen maar het bovenste laken van je bed te halen en ligt de schone er meteen onder! Wel handig om een hoeslaken te gebruiken met elastieken hoekjes, zodat ze goed over elkaar heen blijven zitten.

4. Werk samen!

Slaap je samen in een bed? Dan is het wel zo eerlijk om het ook samen op te maken. Als de één het dekbedovertrek binnenstebuiten vasthoudt, kan de ander de puntjes van het dekbed aangeven. Als je dan het dekbedovertrek over het dekbed heen gooit, zit ‘ie meteen goed! Een beetje teamwork en een hoop tijd bespaard. Ideaal. De binnenstebuiten tip werkt trouwens ook heel goed bij kussens en kussenslopen!

 

5. Neem pauzes

Misschien een flauwe tip, maar als je het klusje in meerdere kleine taakjes hakt, kijk je er een stuk minder tegenop. Haal bijvoorbeeld eerst je bed af, las dan een pauze in, vervolgens leg je het nieuwe laken er op, tenzij deze er al ligt omdat je tip drie hebt gebruik dan kan je bijvoorbeeld beginnen met de kussenslopen. Je kunt bijvoorbeeld elke keer dat je langs de slaapkamer loopt de volgende stap van het verschonen aanpakken. Of spreek met jezelf af dat je elk uur iets doet. Als je op tijd begint is tegen de tijd dat je weer naar bed gaat je bed weer helemaal fris en fruitig en kun jij lekker slapen!

 

Klusjes moeten gebeuren en dat is niet altijd leuk, maar hopelijk maken deze tips je leven weer nét wat makkelijker! Heb je nog niet gelezen waarom het zo belangrijk is om je bed te verschonen? Of wil je het gewoon nog een keer lezen? Kijk dan op onze website voor de blog over waarom een schoon bed belangrijk is!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk