Wereld Waterlandendag

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Wereld Waterlandendag

Tijd voor de paraplu! Het is vandaag weer een ouderwets Nederlandse regendag. Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Zonder duinen en dijken zou een groot deel van ons kikkerlandje onder water staan. Ons waterland wordt volgens de voorspellingen rond de stijging van de zeespiegel (te) snel uitgebreid. De klimaatproblemen bedreigen onze wereld, onze waterlanden. Maar er zijn wereldwijd nog veel meer waterlanden en moerassige gebieden! En al deze gebieden zijn het waard om beschermd te worden. Wist je dat het kopen van BEUK meubelen één van de manieren is om land te beschermen? Wereld Waterlandendag, BEUK bos… lees gauw verder!

​Wereld Waterlandendag

Elk jaar op 2 februari is het wereldwijd De Wereld Waterlandendag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het belang van moerassige gebieden en waterlanden, bijvoorbeeld voor het instandhouden en beschermen van de biodiversiteit op aarde. Van het aanplanten van mangroves langs de Kongo rivier in Kenya tot aan presentaties in Roemenië; overal en op allerlei manieren wordt aandacht gevraagd voor De Wereld Waterlanden. Natuurverenigingen, waterschappen en overheden van over de hele wereld geven op 2 februari meer bekendheid aan het waterbeleid.

 

UNESCO

Op 2 februari 1971 werd de zogenaamde Ramsar-conventie ondertekend. In de Iraanse stad Ramsar, aan de Kaspische zee. Deze conventie is een internationaal verdrag in het kader van de UNESCO over het behoud van drassige gebieden. Het is dus niet geheel toevallig dat de Wereld Waterlandendagen altijd op 2 februari zijn.

 

​2022

Dit jaar ligt de focus van de organisatie van De Wereld Waterlandendag op ACTIE. Actie voor de waterlanden en moerassen. Het is een oproep om financieel, humaan en politiek kapitaal te investeren om te voorkomen dat de waterlanden van de wereld verdwijnen én om de aangetaste gebieden te herstellen.

 

​BEUK bos

Jij kunt ook meehelpen! Je hoeft je niet aan te sluiten bij een natuurvereniging of bij een waterschap of de overheid te werken. Dat mag natuurlijk wel ;) maar je kunt ook een duurzaam meubel kopen bij BEUK! Bij iedere order die jij plaatst planten of kopen wij een boom. Als we genoeg bomen gekocht hebben, zullen we ons eerste bos kopen. Zo werken we met z’n allen naar een gezonde planeet. Want bomen dragen bij aan de biodiversiteit van de wereld en helpen bij een gezond watermanagement om bijvoorbeeld overstromingen tegen te gaan. Jij blij met je duurzame meubel, de planeet blij met jou!

 

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen