Woontrend 2022: Duurzaam en organisch natuurlijk

  • Geplaatst op
Woontrend 2022: Duurzaam en organisch natuurlijk

Zoals je misschien wel weet, staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. Andrew, mede-oprichter van BEUK, is zelfs een stichting (Back to Nature fund) gestart voor een betere balans tussen mens, werk en natuur. De woontrend waar we vandaag over vertellen, ligt ons daarom erg aan het hart. We vertellen je heel graag over deze trend én laten je zien dat je bij ons meubels kunt kopen die perfect bij deze leefstijl passen. Trendy, duurzaam en organisch, natuurlijk!

Organisch wonen

Bij organisch wonen omarm je eigenlijk de natuur. Voor je inrichting kies je natuurlijke kleuren en materialen, waarbij duurzaamheid centraal staat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pure materialen, zoals metaal, natuursteen en hout. Maar ook gerecyclede en ecologische materialen. Denk aan gordijnen van linnen of PET-flessen, jaloezieën van hout, vloeren van kurk of een volledig circulair vloerkleed van sisal of wol… er is ZO veel mogelijk!

Nieuw leven

Jouw inrichting, bijvoorbeeld je meubels, hoeft natuurlijk niet altijd nieuw te zijn. De spullen die sfeer geven in je huis ook niet. Die gave tak die je gevonden hebt in het bos kan een geweldige accessoire voor in je woning zijn. Hang er lampen aan of maak er een macramé wandkleed(je) aan. Maar denk ook aan een deurmat van gerecyclede materialen, zoals Econyl®. Ook kun je prima tweedehands spullen kopen, bij een kringloop of een markt. ‘Vintage’ is helemaal hip. Dus, gooi zo min mogelijk spullen weg en ga over op recyclen. Heb je een opknappertje op de kop getikt of heeft jouw huidige stoel wat liefde nodig? Geen probleem! Met een likje plantaardige en watergedragenverf kan het meubel er weer een tijd tegenaan.

Duurzame inrichting

Mocht je toch gaan voor nieuwe producten, kies dan voor een duurzame inrichting. Denk aan kwalitatief goede meubels die lang mee gaan. Zoals onze bedden en kasten. Of tafels en banken van hout, uiteraard voorzien van bijvoorbeeld een FSC-label. En wat zeg je van een bed gemaakt van karton, dat echt verrassend stevig én duurzaam is?

BEUK

Bij BEUK vinden we duurzaamheid erg belangrijk. De fabrieken waar wij mee samenwerken, zijn hier dan ook allemaal mee bezig. We hebben zelf een keurmerk ontwikkeld om deze fabrieken te beoordelen. Denk aan materiaalgebruik (duurzame labels), maar ook aan transport, recycling en innovatie. Het is dan ook niet voor niets dat je bij ons prima kunt shoppen voor duurzame meubels! Veel plezier :)

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen