Groovy baby! - Woontrend 2022

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Groovy baby! - Woontrend 2022

Ik ben te jong. Huh? Ja echt. Nou ja, volgens mij ben ik te laat geboren. Wijde pijpen met psychedelische kleuren, vrijheid-blijheid en retro motieven: dat is helemaal Lisette! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de films van die jaren…(Grease, The Muppet Movie, Cabaret? What’s not to like!). Oeh en de rollerdisco! Yep, ik had goed in de jaren ‘60 en ‘70 kunnen leven. Wat vind ik het dan ook gaaf dat retro weer helemaal in is. Het is zelfs DE woontrend van 2022. Groovy baby! Laten we eens kijken wat deze woonstijl inhoudt en natuurlijk welke duurzame, tijdloze BEUK s in dit interieur passen.

Bonte kleuren en fijne stoffen

Bloemetjesprints, geometrisch behang of spiegels in leuke patronen op de muur en hout op de muren. Kurk, velvet en rotan. Warme tinten, zoals terra en licht oranje. Maar ook bonte kleuren, zoals appeltjesgroen en of juist diep, warm groen en knal paars of felrood en (oker) geel. Of al die kleuren gecombineerd met elkaar, het mag allemaal! Opvallende accessoires maken jouw 70’s interieur helemaal af. Denk aan lampen met ronde vormen en die gave, ronde kuipstoelen. Maar ook macramé plantenhangers bijvoorbeeld. Leuk om zelf te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook kopen bij een tuincentrum. Neem dan meteen planten mee; cactussen n andere planten passen helemaal in deze woonstijl. Je kunt niet genoeg planten hebben. Qua stoffen ga je voor vilt, linnen of corduroy (ribstof, yes – love it!!), maar ook jeans stoffen zijn helemaal hip.

 

Recycling & Upcycling

Natuurlijk gebruik je de meubels van toen, dat maakt je interieur duurzaam. En sfeervol, want die meubels ademen de jaren zeventig. Donkere meubels met schuin geplaatste puntige pootjes. Ga bijvoorbeeld lekker struinen in kringloopwinkels, om inspiratie op te doen en meubels te kopen die je kunt recyclen en upcyclen. DIY (Do It Yourself) past ook helemaal bij het jaren ‘70 interieur. Ik noemde de macramé hangers al, maar ook patchwork. Of plak zelf plakspiegels tegen de muur in toffe, geometrische patronen en natuurlijk het zelf bekleden van je bank uit de kringloop.

 

BEUK

In de jaren zeventig werden veel ronde vormen gebruikt. Die vind je in 2022 ook weer terug. Maar ook strakke archiefkasten met roldeuren passen er prima bij. Ook meubels van hout of met een echte houtlook horen bij deze look. Maar de echte 70-er jaren toppers die wij in onze webshop hebben zijn onze gave, vintage vloerkleden. We hebben verschillende vintage kleden, dus je vindt er eentje voor ieder interieur. Enneh, kleuren hoeven niet te matchen hoor, doe lekker gek en let the good vibes in…!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen