Joepie, lente! En dan nu de voorjaarsschoonmaak…

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Joepie, lente! En dan nu de voorjaarsschoonmaak…

Yesss… de lente is vorige week weer begonnen. En hoe! Met een prachtige, stralende zon. De krokussen en narcissen schieten als paddestoelen uit de grond. Kleine lammetjes springen vrolijk in de wei. Nieuw leven om ons heen! Tijd voor een grote schoonmaak. De (niet-vuile) was buiten hangen, lekker veel weggooien – eh minimaliseren – en schoonmaken maar. Waarom doen we dat eigenlijk…? En waarom vindt BEUK dit interessant genoeg om over te schrijven…? Lees maar verder :)

Waarom voorjaarsschoonmaak?

Ja. Dat heb ik me ook heel vaak afgevraagd. Schoonmaken en opruimen staan sowieso niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje. Tja na leven, genieten en plezier hebben past er weinig meer bij ;). En dat straalt ons huishouden à la Jan Steen ook uit. Maar goed. Waarom (doen anderen) die voorjaarsschoonmaak dan?
Nou, voordat wij onze huizen verwarmden met de centrale verwarming en inmiddels een warmtepomp, werden huizen verwarmd door haarden en kolenkachels. Warmte was schaars en er werd dan ook van alles aan gedaan om te voorkomen dat die warmte zou ontsnappen. De huizen zaten de hele winter lang potdicht. En toen het in de lente warmer werd, was dat hét moment om het huis lekker te luchten, op te frissen en te poetsen. In het voorjaar, als het zonnetje lekker door de ramen naar binnen probeert te schijnen, valt het ook ineens op hoe veel stof er ligt en hoe nodig er gezeemd mag worden. Voilà, de voorjaarsschoonmaak…

Opruimwoede en organiseerdrift

Het zit dus in de aard van het beestje, dat willen opruimen en schoonmaken in het voorjaar. En oké, eerlijk is eerlijk. Na een flinke aanval van wat opruimwoede en organiseerdrift, ziet het huis er weer spik en span uit. Minder rommel, dus minder afgeleid. Je zintuigen worden minder geprikkeld, waardoor je meer energie hebt en minder gestrest bent. Alleen maar voordelen dus!

BEUK

Open deur, natuurlijk. Maar opruimen kan met BEUK heel goed. We bieden in onze webshop prachtige kasten met veel opbergruimte aan. Je kunt je (minimale hoeveelheid aan) spullen er ook leuk in etaleren. Een oase van rust op de slaapkamer creëer je door met een bed met opbergruimte of een hoogslaper alle ruimte van de kamer optimaal te benutten. En op de werkkamer kun je werken zonder afgeleid te raken door stapels papier. Want die heb je netjes opgeborgen in de lades van je bureau of in een aparte ladekast of archiefkast.

Nou. Ik heb er helemaal zin in gekregen, in die voorjaarsschoonmaak! Ik kan natuurlijk wachten tot dit gevoel weer voorbij gaat. Maar nee, ik ga gauw aan de slag. En ik wens jou ook veel succes – eh plezier!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen