Tienerkamer inrichten: tips & inspiratie

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Tienerkamer inrichten: tips & inspiratie

Een kamer inrichten voor een tiener is niet niks. De slaapkamer moet een plek zijn waar ze hun rust kunnen vinden, kunnen studeren en hun vrienden kunnen ontvangen. Tieners willen vaak af van de ‘kinderlijke’ sfeer van hun kamer en willen dat hun kamer weerspiegelt wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze belangrijk vinden. We bieden je graag de tips en inspiratie om een tienerkamer in te richten.

Een tienerbed met opbergruimte

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer je merken hoeveel spullen ze wel niet hebben. Voor het eerst kan de tiener zelf een bijbaantje vinden en dus ook zelf spulletjes gaan kopen. Aan weggooien doen ze nog niet zo vaak, dus het stapelt al gauw op. Zorg er dus voor dat je tiener voldoende plekken heeft om spullen kwijt te kunnen. Een tienerbed met opbergruimte kan de oplossing bieden. Bij BEUK hebben we bedden met lades, plankjes, kastjes en zelfs een hele bedopbouw. Deze aanvullingen op het bed zorgen ervoor dat je kind al zijn of haar spulletjes goed kwijt kan en tegelijkertijd de orde en organisatie in de kamer bewaard. Daarnaast kan je kind op deze manier ook leuke decoratie kwijt. 

 

Persoonlijke stijl

Met de leeftijd komen steeds meer de voorkeuren en de smaak van je tiener naar voor. Probeer de inrichting van je tienerkamer laten aansluiten bij de smaak van je tiener zodat zij zich steeds meer kunnen gaan uitdrukken en ontwikkelen. Bij BEUK zijn veel meubels personaliseerbaar. Dit houdt in dat bijvoorbeeld de ladefronten en kastdeurtjes van veel van onze meubels zelf gekozen kunnen worden. Zo worden de meubels van de tienerkamer aangepast op de smaak van je tiener en zal het echt als hun plek gaan voelen. 

 

Een goede studieplek

Natuurlijk wil iedere ouder het liefst dat hun tiener hard werkt aan school en altijd zijn of haar huiswerk maakt. Je kunt hen stimuleren door ze een rustige, overzichtelijke en prettige studieplek te geven. Met een mooi bureau waar ze genoeg plek hebben voor hun schoolspullen help je ze een heel eind op weg. Overweeg een bureau met kastjes of lades. Shop je voor een bureau bij BEUK? Veel van onze bureaus passen perfect bij onze tienerbedden. We hebben zelfs bijpassende garderobekasten en nachtkastjes!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk