Kleine metamorfose, groot verschil in je woning

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Kleine metamorfose, groot verschil in je woning

Zin in een nieuwe inrichting, maar niet in een grootste verbouwing? Dat kan! Wij geven je graag wat tips en inspiratie.

Zin in een nieuwe inrichting, maar niet in een grootste verbouwing? Dat kan! Wij geven je graag wat tips en inspiratie. Want ook kleine dingen kunnen een groot verschil maken :)

 

Gordijnen-wissel

Wat hangt er nu voor je raam? Gordijnen, vitrage, luxaflex? Een relatief kleine aanpassing, maar wanneer je gordijnen vervangt geeft het een heel nieuwe uitstraling! Wit plastic lamellen ogen toch heel anders dan luxaflex van hout of bamboo. Of grote zware gordijnen geven een andere look en feel dan een luchtig doorschijnend gordijn.

 

Verschuif de meubels

Heb jij je tafel of je stoelen altijd op dezelfde manier staan? Voor sommige mensen heel handig, want je went aan een bepaalde opstelling dus zo stoot je je minder snel. Maar het geeft wel een andere uitstraling wanneer je de boel eens lekker opschud. Draai je eettafel eens andersom, recht of schuin. Of zet de hanglamp op een andere plek. Lekker spelen, niks is te gek en kijk wat er gebeurt. Mocht je een nieuwe opstelling gevonden hebben, let de eerste dagen dan wel extra goed op. Want wanneer je iets veranderd, loop je mogelijk wat eerder tegen de lamp ;)

 

Verander je meubels

Het is geen grote verbouwing, maar andere meubels kunnen je kamer zo veranderen dat het als nieuw voelt. Neem nu je bed. Als je nu een bed met opbergruimte (lades bijvoorbeeld) hebt, maar graag een chiquere hotelsfeer in de slaapkamer wilt, probeer dan eens een boxspring. Deze voelen vaak groot en luxe aan én er bestaan heel handige met opbergruimte onder de lattenbodem. Of wanneer je juist een minimalistischere stijl wilt kun je van pallets of houten kratten zelf een nieuw bed maken. Wereld van verschil!

 

Geef standaard wanddecoratie een persoonlijke touch

Ben jij die standaard schilderijen uit de bouwmarkt zat? Ga lekker zelf of met je kinderen aan de slag. En vervang ze door je eigen creaties of door foto’s van je mooiste herinneringen!

 

Leg een nieuw dekbedovertrek op je bed

Met een ander dekbedovertrek verandert de hele kamer! Zo wordt wit bedlinnen vaak geassocieerd met de luxe van een hotelkamer. Houd je meer van kleur, dan zijn er heel veel verschillende mogelijkheden; dierenprints, prinsen en prinsessen of auto’s voor kinderen, afbeeldingen van de meest prachtige bomen… Welke kies jij?

 

Seizoenstafel

Op basisscholen besteden ze veel aandacht aan de seizoenen, vaak in de vorm van een seizoenstafel. Hartstikke leuk idee eigenlijk! Dus richt zelf een seizoenstafel in met accessoires die horen bij het seizoen. Dennenappels en eikels in de herfst, gedroogde lentebloemen of (kinetisch) zand met mooie schelpen. Elk seizoen een andere tafel :)

 

Vrolijk de bank op met kussens

Zo simpel dat je het bijna zou vergeten. Maar met een kussen op de bank verander je de hele look van de bank. En het zit nog lekker ook. Ga voor een gewaagde kleur of juist voor aardse, neutrale tinten. Zo heb je in een handomdraai een nieuw interieur.

 

Gun jezelf een bosje bloemen

Houd je ook zo van bloemen? Echt om van te genieten. Nu is het niet zo duurzaam, maar bij veel bloemisten maken ze van die kleine boeketjes met ‘afvalbloemen’. Die bloemen worden anders weggegooid, zo zonde! Die kleine ‘afvalboeketjes’ zijn dus een prima duurzaam (duurzamer) alternatief.

 

Steek de kaarsjes aan

In de winter denk je hier misschien eerder aan. Maar ook in de zomer zijn kaarsen hartstikke leuk om aan te steken! Houd de muggen bijvoorbeeld op afstand met een heerlijk geurende citronella kaars. Kaarsen zijn knus en geven een heel andere sfeer dan verlichting. Dus zet eens wat minder lampen aan, maar geniet van de rust en knusheid van kaarsen.

 

Dat is heel wat inspiratie, toch? Mocht je nieuwe meubels willen, dan hebben wij prachtige bedden of mooie kasten waarin je je spullen en accessoires een mooie plek kunt geven. Een plek om te stralen. En als je die accessoires zo nu en dan eens vervangt, heb je weer een andere uitstraling ;) Dus, wat ga jij het eerst aanpakken? Geniet van de metamorfose!

Gratis bezorging

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk