Het leed dat file heet

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Het leed dat file heet

Vanochtend in de file gestaan? De kans is groot dat jouw antwoord “JA!” is. Want wist je dat op de dinsdagen in november de langste files van het jaar staan? De oorzaak zal een combinatie van de vroeger invallende avond en het herfstweer zijn. Logisch dus. Of toch niet? Want wat zou er gebeuren als we allemaal wat meer thuis zouden werken? De ambassadeurs van Uitdefileaanhetwerk zetten zich in voor locatie-onafhankelijk werken. Dat is natuurlijk niet voor iedereen en iedere baan mogelijk, zoals voor meubelmakers, maar bij BEUK zijn we helemaal voorstander. Daarom vinden we de Filevrije dag op volgende week dinsdag negen november ook zo’n goed idee!

Verplichte thuiswerktijd

Toen vanwege COVID-19 vanuit de overheid het dringende advies werd gegeven om thuis te werken, nam de hoeveelheid file enorm af. Ze zijn zelfs even weg geweest. Dat is toch geweldig?! Mijn man werkt als energieadviseur en gaat voor zijn werk langs bij mensen thuis. Hij zit daardoor geregeld op de weg. Ik kan je vertellen, in de min of meer verplichte thuiswerktijd van COVID was er zo veel minder file dat hij meer tijd overhield. Voor zijn klanten, zijn werkgever en voor zijn overige werk. En eerlijk is eerlijk, ook voor het thuisfront (mijn dochters en ik dus). Zo aten we iedere avond gezellig als gezin samen. Iedereen blij! En dat klinkt nóg logischer dan in de file staan vanwege donkere middagen en herfstweer, toch?

Uit de file, aan het werk

Dat vonden de bedenkers van Uitdefileaanhetwerk dus ook! Hun initiatief is in eerste instantie ontstaan vanuit de ICT-sector. Tegenwoordig wordt het ook aangemoedigd vanuit de overheid, de vastgoedsector en de mobiliteitsbranche. Want als alle mensen in Nederland – van wie het werk het toelaat – één (1!) dag in de week de auto zouden laten staan, is het fileprobleem voor het grootste gedeelte opgelost. We kunnen 15% brandstof en twee uur reistijd per week kunnen besparen. En dat is niet alleen goed voor ons klimaat en het milieu. Maar ook voor jou persoonlijk. Zo word je leven net wat minder druk. En je bent dus minder geld kwijt aan brandstof, wat met de huidige brandstofprijzen ook een erg fijne bijkomstigheid is. Makkelijk verdiend, toch?

Het belangrijkste doel van Uitdefileaanhetwerk is dan ook om ervoor te zorgen dat mensen steeds vaker kiezen om minder voor hun werk te reizen. Door thuis te werken en door fysieke afspraken om te zetten naar een digitaal alternatief. De populariteit van digitaal werken is de afgelopen 1,5 jaar (om een ‘positief’ bij-effect van corona te noemen) enorm toegenomen. Het is steeds normaler geworden om thuis of bijvoorbeeld op een flexplek dichtbij huis te werken. Er is tegenwoordig bijna geen huis meer waar geen werkplek is. Dus, heb jij al een goede werkkamer ingericht? Je moet tenslotte prettig kunnen werken. Een fijne plek waar je een goede werkhouding kunt aannemen is namelijk ook heel gezond voor jou (win-win!). Kies bijvoorbeeld met een degelijk bureau en een goede bureaustoel.

 

Voordelen

 

Bedenk je eens wat een voordelen zo’n filevrije dag heeft! Er zijn dan minder auto’s op de weg, wat veel minder belastend is voor het milieu. Op een werkdag verspilt heel werkend Nederland veel minder tijd, omdat er niet gereisd wordt. Maar ook doordat een digitale vergadering vaak veel efficiënter is. Er wordt simpelweg effectiever gecommuniceerd en samengewerkt. Ik gok zo dat er ook tijd wordt bespaard op het gebied van persoonlijke verzorging, want als je thuis werkt maakt het niet uit hoe je eruit ziet. Behalve als je een videomeeting hebt, natuurlijk! Ja, dat is echt mijn persoonlijke favoriet; lekker in mijn allerlekkerste kloffie zonder make-up aan het werk. Niet verklappen hoor, maar vaak vergeet ik zelfs mijn haar te kammen op zo’n dag… :)
Kortom, van een filevrije dag wordt niet alleen moeder aarde blij, maar ook onder werknemers en hun management neemt tevredenheid toe.

Filevrije dag - 9 november 2021

En, laat jij de auto staan op de dinsdag die traditioneel gezien de dag met de langste file is? Zo maken we samen een nieuwe traditie, als de dag waarop de meeste mensen thuiswerken. Veel leuker, toch?

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen