BEUK en SCHAFFENBURG

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
BEUK en SCHAFFENBURG

BEUK werkt samen met Schaffenburg Office Furniture. Dit is een echt familiebedrijf, dat bestaat sinds 1995. De familie zit echter al veel langer in de meubelindustrie en het huidige bedrijf wordt gerund door de vierde generatie! Niet alleen het bedrijf, maar ook de diepgewortelde normen en waarden zijn doorgegeven binnen het bedrijf. Duurzaamheid speelt hier een belangrijke rol. En dat is precies waarom wij het te gek vinden om met ze samenwerken. We stellen ze daarom ook graag aan je voor!

Van ontwerp tot eindproduct

Schaffenburg is een fabriek naar ons hart; ze streven ernaar hun ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Dat begint al bij het ontwerp van het meubilair, waar, net als bij de productie, zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met eventuele milieueffecten. Zo gaan hun bureaustoelen bijvoorbeeld lekker lang mee, wel 10 tot 15 jaar. En ligt hun specialiteit onder ander bij zit sta bureau
Ook bij de keuze van grondstoffen voor de producten wordt duurzaamheid meegenomen in de overweging. Zo beperken ze het gebruik van milieubelastende materialen zo veel mogelijk en gebruiken ze bijvoorbeeld gerecycled staal en gerecycled kunststof. Maar ook zuiver scheerwol of tot stof gerecyclede materialen worden zo veel mogelijk ingezet. Er wordt alleen hout gebruikt dat afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos en daardoor een circulair materiaal is dat onderdeel uitmaakt van een biologische kringloop.


Duurzaam logistiek

Zelfs bij de planning wordt rekening gehouden met maatschappelijk verantwoord (a.k.a. duurzaam) ondernemen. De planning van logistiek is zo efficiënt mogelijk en het wagenpark van Schaffenburg bestaat uit energiezuinige bedrijfswagens. Goed, hè?

 

​Recycling

Schaffenburg doet aan standaard afvalscheiding. Gebruikte verpakkingsmaterialen worden gescheiden aangeboden en deels gerecycled. Polystyreen wordt bijvoorbeeld omgevormd naar korrels en hergebruikt in zitelementen van de producten van Schaffenburg. Met deze maatregelen streeft ze naar een voortdurende reductie van energieverbruik, CO2-uitstoot, verzuring en toxiciteit.

 

Duurzaamheidsdoelen

Wij zijn nog in gesprek met Schaffenburg om te kijken of zij goede duurzaamheidsdoelen kunnen steunen, zoals het planten of kopen van bomen voor ons BEUK bos. Daarnaast zijn ze bezig met een bijzonder innovatieproject, waarbij een artisjokmoes (niet de eetbare variant) in combinatie met een biohars/lijm gebruikt wordt voor de productie van bureaubladen. Producttechnisch is dit nu nog te duur, maar de product developers van Schaffenburg werken hier hard aan, ook in overleg met externe product developers. Wat een gaaf idee, toch?

 

​Mensen

Schaffenburg is niet alleen goed voor het milieu. Ook voor hun medewerkers, die oh zo essentieel zijn voor het presteren van de onderneming. Ze beseffen zich dat zij in al hun contacten het verschil kunnen maken tussen een uitmuntende of een mindere ervaring. Ook investeren ze in stages van scholieren of studenten en in jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

​Fan

Aan ons enthousiasme merk je het vast: wij zijn fan van Schaffenburg. Je vindt hun producten dan ook terug in onze webshop. Bureaustoelen, maar ook bureaus en ladeblokken. Meubilair en accessoires voor een prettige werkplek. #Thuisopjewerk

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen