Duurzaam wonen

  • Geplaatst op
  • Door Corné den Boef
Duurzaam wonen

Duurzame meubels hoeven niet duur te zijn. Dit heeft BEUK Meubels meer dan eens bewezen.

Duurzaam wonen hoeft niet duur te zijn

Vaak wordt er gedacht dat aan duurzaamheid een flink prijskaartje hangt. Men denkt dat de kosten die je zou besparen door de aanschaf van de producten worden verwerkt in de eindprijs. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. De aanschafprijs hiervan is een stuk hoger dan die van niet-duurzame voorlopers en vaak voorziet het niet eens in de volledige energiebehoefte.

Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat duurzame meubels duurder zijn dan de niet duurzame concurrenten. Duurzaamheid is niets meer dan een woord voor producten of diensten die in staat zijn om een lange mee te gaan. De producten van BEUK Meubels zijn hier het perfecte voorbeeld van. Wanneer je een kijkje neemt in ons assortiment ontdek je al gauw de duurzaam wonen niet duur hoeft te zijn.

 

Waarom duurzaam wonen?

Het idee van duurzaam wonen is nog niet helemaal doorgedrongen in Nederland. Uit een recent onderzoek van de ING blijkt dat maar 10% van de Nederlanders plannen heeft om op korte termijn de woning verduurzamen. Bij BEUK Meubels snappen wij dat maar al te goed. Bewoners zitten nou eenmaal niet te wachten op de verbouwing van het huis voor een beter energielabeltje. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere, minder rigoureuze alternatieven om je woning te verduurzamen. De aanschaf van duurzame meubels kan je woning flink verduurzamen en levert ook nog eens geweldige voordelen op:

 

Milieu

We wonen niet alleen op deze wereld, maar we hebben het geluk om deze prachtige planeet met meer dan 7,5 miljard mensen te delen. In de afgelopen eeuw is de wereldbevolking meer dan verviervoudigd. We leven echter nog steeds op dezelfde planeet, die we al jarenlang aan het uitputten zijn. Inmiddels weten we dan ook dat onze aarde niet oneindig zal voortbestaan. Om het bestaan van de aarde zo lang mogelijk te verlengen is het van groot belang dat we duurzaam gaan wonen. Duurzaam wonen kan al door te starten met de aanschaf van een duurzaam interieur. Bij de productie van onze meubels wordt er gebruik gemaakt van duurzame productiemethoden en materialen, zoals duurzaam FSC-hout. Hiermee zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk grondstoffen verloren gaan. Voordelen voor het milieu zijn onder andere; minder afval, minder CO2-uitstoot, imago. Daarnaast wordt er tegenwoordig meer waarde gehecht aan duurzaam ingerichte woning en kan de prijs hiervan stijgen.

 

Lange Levensduur

Naast dat duurzame meubels milieuvriendelijker zijn, zijn ze ook vaak gemaakt van materialen die langer meegaan dan niet-duurzame meubels. De aanschaf van een duurzame meubels betekent dan ook dat je jarenlang verzekerd bent van topkwaliteit. Dit kan je weer een hoop geld schelen.

 

Het duurzame productieproces

Duurzaam productie houdt niet alleen rekening met duurzame producten, maar met het gehele productieproces. Een duurzaam productieproces bestaat onder meer uit; een goede werkomgeving, duurzaam transport, duurzame verpakking, eerlijkheid en recycling.

Wil je meer informatie over het duurzame productieproces van BEUK Meubels of meer informatie over duurzaam wonen met de meubels van BEUK? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@beukmeubels.nl of te bellen naar 076-3032920.

Trustpilot

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk