Een sprei op je bed?

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Een sprei op je bed?

Wat is nou het nut van een bedsprei…? Wij bespreken de voor- en nadelen!

In films zien slaapkamers er altijd perfect uit, met een keurig opgemaakt bed. Nu staat het opmaken van je bed niet bovenaan ons prioriteitenlijstje, maar het ziet er toch wel mooi uit. Op hotelbedden of filmbedden ligt vaak ook een sprei. Is dat niet alleen onhandig, om dat in de ochtend op je bed te doen en er iedere avond weer te moeten afhalen? Wat is nou het nut van een bedsprei…? Wij bespreken de voor- en nadelen!

Voordelen

· Stok achter de deur Een bedsprei gooi je niet zomaar over je dekbed en je kussens. Dan ziet het er namelijk alsnog uit als een rommeltje. Je zult dus echt eerst je bed moeten opmaken; dekbed recht, kussens netjes. En tot slot heb je je bed met de sprei in een mum van tijd net zo perfect als in de films of de woonmagazines opgemaakt. Super netjes!

· Ziet er altijd mooi uit Spreien zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Dik en lekker warm of liever dun? Kleurrijk of rustige kleuren? Bij iedere slaapkamer is er wel een sprei te vinden. Hierdoor past de uitstraling van je bed altijd perfect bij de rest van de slaapkamer. Dat ziet er natuurlijk prachtig uit! En als je een keer een andere look en veel wil, hoef je alleen maar een nieuwe bedsprei op het bed te leggen. Daarnaast zorgt een sprei ook voor een luxe hotelgevoel, gewoon in je eigen slaapkamer.

· Bescherming Een sprei houdt je ‘s nachts lekker warm. Maar daarnaast is het een goede bescherming van je dekbed en je kussens. Tegen stof en vuil van bijvoorbeeld huisdieren. Dus als je wilt dat je dekbed en kussen langer mee gaan, is het een goed idee om een bedsprei aan te schaffen.

Nadelen

· Luchten is nodig Klinkt goed tot zover, toch, zo’n sprei? Vinden wij ook. Veel voordelen, maar er is ook een maar. Als we slapen zweten we namelijk allemaal, ongeveer zo veel als een klein glas water zelfs. Het is dus erg belangrijk om je bed te ventileren. Daarbij kunnen een goede lattenbodem en een goed matras zeker helpen. Maar het is ook belangrijk om het bed te laten drogen voordat het opgemaakt wordt. Anders krijg je last van huisstofmijt en bedwantsen (iehl!), zij nestelen zich graag in warme en vochtige plekken. Laat je bed dus altijd goed opdrogen voordat je het opmaakt! Schud je dekbed en kussens ’s ochtends goed op en leg je dekbed op het einde van het bed tijdens de dag. En wanneer je lunchpauze hebt (voor je thuiswerkers) of thuis komt na je werk, maak je je bed op en leg je de sprei erover.

Oké, een bedsprei zorgt ervoor dat je je bed daadwerkelijk opmaakt. Het beschermt je dekbed en je kussens. En een sprei zorgt ervoor dat je slaapkamer, en vooral je bed, er geweldig uitziet en luxe uitstraalt! Het veranderen van alleen je sprei geeft je kamer ook een simpele metamorfose en dus een hele nieuwe look. Het enige nadeel is dat je bed niet kan drogen wanneer je het in de ochtend meteen opmaakt. Maar dat is gemakkelijk op te lossen door je bed in je lunchpauze of na je werk op te maken. Wij zijn om, en jij?

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk