Winter!

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Winter!

Die tijd van het jaar waarbij gezelligheid voorop staat en knus binnen met een dekentje op de bank zitten geen straf is. Maar dit is ook de tijd van kou, nattigheid en gladheid.

Het is winter! Die tijd van het jaar waarbij gezelligheid voorop staat en knus binnen met een dekentje op de bank zitten geen straf is. Maar dit is ook de tijd van kou, nattigheid en gladheid. We kunnen zelfs de autoruiten weer krabben. Niet alleen buiten neemt de kans op geglibber toe, nu het ook op de straten gladder en viezer wordt, maar ook binnen is er meer kans op glijpartijen. “Huh?”, horen we je denken. Denk je maar eens in; buiten is het nat, glad en vies, waardoor we met natte en vieze schoenen naar binnen lopen. Hierdoor kan het ook binnen nat, glad en vies worden. Dé formule voor valpartijen. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Een goede deurmat is de perfecte oplossing!

Nat, glad én vuil

In de herfst werd het weer natter, modderiger en "bladeriger". Een deurmat die je schoenen niet alleen droog maar ook schoon maakt, is dan erg belangrijk. Maar in de winter, en zeker met natte sneeuw, is het drogen van schoenen misschien nog wel belangrijker. Het voornaamste doel van iedere deurmat is natuurlijk het schoon en droog houden van je vloer, zodat glijpartijen en andere ongelukjes voorkomen worden. Wij verkopen zowel schoonloopmatten als droogloopmatten; beide zijn uitermate geschikt om bij binnenkomst van het huis de voeten te vegen en de schoenen schoon en droog te maken. Onze schoonloopmatten zijn vooral bedoeld om het vuil van de schoenen te verwijderen; in de herfst dus een goede keuze om alle modder en bladeren op de mat te laten en niet mee naar binnen te nemen. Of juist in de winter, als je schoenen vies geworden zijn van strooizout of ander vuil. Daarnaast verkopen we ook droogloopmatten, die met hun vochtabsorberende werking juist vooral je schoenen droog maken en zo'n 80% van het vocht onder je schoenen opnemen. Erg praktisch bij schoenen die nat geworden zijn van natte sneeuw. Tot slot bieden wij matten aan die het beste van beide werelden combineren; door een speciale fabricagemanier nemen zij zowel vocht als vuil op. Ook deze alles-in-één-matten zijn voor vies en nat winterweer een uitstekende keuze.

Voorkom glijpartijen

Voor een optimale werking van de deurmat is het belangrijk de mat goed schoon te houden. Het meest eenvoudig en toch zeer doeltreffend is simpelweg het stofzuigen van de mat. Zo wordt overtollig vuil weg gezogen, waardoor er weer voldoende vocht en vuil kan worden opgenomen. Bij een goede werking van de deurmat blijft de vloer in huis schoon en droog, waarmee een groot aantal glijpartijen kan worden voorkomen.

Check, check, dubbelcheck

Kijk bij aankoop van onze matten in de webshop altijd goed in de omschrijving. Hier staat in vermeld waar de mat uit bestaat. Wanneer de mat bedoeld is om te drogen (als droogloopmat) bestaat de mat alleen uit polyamide. Als de mat ook een schraper (monofil) bevat, dan is deze mat dus bedoeld om ook vuil op te nemen (als schoonloopmat).

Neem bij twijfel gerust contact met ons op; BEUK helpt je graag bij het zoeken naar een deurmat die aan alle eisen en wensen voldoet.

Let it snow

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk