Verspillingsvrije Kerst

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Verspillingsvrije Kerst

It’s Christmas Time!

Kerst wordt door velen bestempeld als de meest gezellige tijd van het jaar, zelfs in tijden van corona. Het is een tijd waar veel winkeliers goede omzet draaien, waaronder supermarkten. Want met Kerst eten mensen extra lekker en extra veel. Soms ZO veel, dat je na het diner de knoop van je broek even los moet doen (persoonlijk bereid ik me er vaak op voor en trek iets aan dat lekker mee rekt ;)). Maar de keerzijde van de medaille is dat er vaak veel eten overblijft en zelfs wordt weggegooid. En dat is zonde, want moeder aarde doet zo haar best op al dat eten voor ons. Wij van BEUK houden niet van verspilling; niet tijdens de productie van ons interieur, maar ook niet van voedsel. Daarom ondersteunen wij het initiatief van Samen Tegen Voedselverspilling en gaan wij voor een Verspillingsvrije Kerst!

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dit kan je dan ook enorm helpen om geen eten te verspillen. Maak een planning voor jouw kerstmaaltijd. Komen er grote eters of kleine eters? En waar houden ze van en wat eten ze echt niet graag? Stem de recepten én de hoeveelheden die je koopt en kookt hierop af. Als je ingrediënten denkt over te houden, bedenk daar dan alvast nieuwe recepten mee voor de dag(en) erna. Check ook je voorraad, voordat je naar de winkel rent. Misschien heb je nog wel een aantal benodigdheden in huis. Voor alle overige boodschappen maak je een lijst, zodat je niet met onnodige dingen thuis komt. Zonder impulsaankopen ;)

Bereiding

Weeg voor het koken je ingrediënten af met een weegschaal of een maatbeker. Houd hiermee rekening met de hoeveelheden per persoon. Aan tafel? Zet bijgerechten als frietjes, brood en salades in kleine hoeveelheden op tafel en vul pas aan als het op is. Zo houd je minder over.

Bewaren

Houd je toch wat over? Helemaal niet erg! Lekker laten afkoelen en binnen twee uur in de koelkast of in de vriezer zetten. Als je je restjes in de koelkast zet, blijven ze nog twee dagen goed. In de vriezer blijft het zelfs tot wel drie maanden goed. Bewaar je eten ook altijd op de juiste plek in de koelkast. Je kunt hiervoor kijken op de bewaarwijzer van het voedingscentrum. Oh, en een goede tip: bewaar restjes die het eerst op moeten op ooghoogte. Zo zie je altijd wat als eerste op moet en word je er regelmatig aan herinnerd.

GENIETEN

Kerst is een tijd waarin we lekker eten, maar het samenkomen en genieten van en met elkaar is minstens zo belangrijk. We hopen dat jullie er enorm van genieten, niet alleen van het eten, maar ook van alle (vier… in verband met de coronaregels) dierbaren om je heen. En nu je weet hoe je deze dagen verspillingsvrij kunt doorkomen, dan rest (haha) ons nu niets anders dan jullie een heel fijne Kerst te wensen!

Gratis bezorging

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk