Romantische nachten

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Romantische nachten

Niet iedereen weet een romantische slaapkamer in te richten. Daarom hebben wij wat tips voor je!

Na een wijntje en een romantische film zit de sfeer er goed in. Jij en je partner gaan naar de slaapkamer om jullie avond voort te zetten. Wat past er nu beter bij deze sfeer dan een romantische slaapkamer? Juist, niks! Maar niet iedereen weet een romantische slaapkamer in te richten. Daarom hebben wij wat tips voor je!

Romantische kleuren

Misschien denk je bij romantiek vooral aan roze. Van dat zachte roze. Of je komt niet verder dan behang met donker roze roosjes. En dat is helemaal geen gekke gedachte. Maar voor wie daar niet van houdt, geen zorgen. Ook andere lieve, zachte kleuren zijn geschikt voor in de romantische slaapkamer. Pasteltinten bijvoorbeeld, zoals lichtblauw of lila. Vind je dat allemaal wat te soft, dan kan een donkere kleur natuurlijk ook. Chique bordeauxrood of diep donkergroen bijvoorbeeld. Met die kleuren hoef je niet meteen je hele muur te verven. Je kunt deze kleuren ook tot uiting laten komen in accessoires. Daarover later meer.

Verlichting om sfeer te creëren

Van TL-verlichting wordt bijna niemand warm. Goede verlichting om je in romantische sferen te brengen (en houden) is dus erg belangrijk. Het probleem van TL-verlichting is dat het te fel en te wit is, waardoor het kil aanvoelt. Kies daarom voor warme lampen, met een dimmer kun je de felheid nog aanpassen aan je stemming. Meerdere sfeerlampjes in plaats van één grote lichtbron (wat overigens wel een mooie accessoire kan zijn) verlichten de kamer op een romantische manier. En voor wie echt groots wil uitpakken: kaarsjes! Super romantisch (maar blaas ze voor het slapengaan wel uit).

Meubels voor een romantische uitstraling

Met de juiste meubels krijgt jouw slaapkamer een romantische uitstraling. Het belangrijkst in een slaapkamer is natuurlijk het bed. Een mooi, luxe, groot bed vol met zachte kussens. Zo’n bed dat je uitnodigt om er in te gaan liggen zodra je de kamer binnen komt. Een nachtkastje met een zachte uitstraling (geen hoogglans wit bijvoorbeeld) is niet alleen praktisch, maar het maakt de romantische look ook helemaal af.

Accessoires

Natuurlijk mogen er ook geen accessoires ontbreken. Ingelijste foto’s, afbeeldingen van plekken waar je nog naartoe wilt of van quotes waar je blij van wordt en waar je je geliefd van voelt. Dat zorgt allemaal voor een positieve vibe in de slaapkamer. En zo wordt de kamer echt persoonlijk, helemaal eigen. Een vaas met romantische bloemen (als je niet zo goed bent met levende bloemen zijn er tegenwoordig ook heel mooie nepbloemen!) of planten in een mooie pot op een dressoir of in de vensterbank ziet er gezellig uit. Mooie gordijnen die passen bij het kleurenpalet van je slaapkamer geven je privacy en zorgen voor een mooie uitstraling. Misschien houd je van een heerlijk zacht tapijt voor het bed om je voeten warm te houden bij het uitstappen. En tot slot kaarsen, zachte kussentjes en een mooie sprei of een extra warme pluizige deken op het bed… Feel the love!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen