Meubelsets: saai of veelzijdig?

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Meubelsets: saai of veelzijdig?

Het lijkt een eeuwenoud debat binnen de interieurwereld. Wel of geen meubelsets? De productie van meubelsets wordt steeds populairder en er steeds meer uitgebreide mogelijkheden. Sommigen vinden meubelsets echt een schande. Ze zouden saai, veilig en niet creatief zijn. Anderen zweren bij meubelsets en willen nooit meer iets anders. Aan welke kant sta jij?

De tegenstanders: gewoon niet doen

De tegenstanders van meubelsets vinden dit echt een interieur ‘no go’. Juist het inrichten van je huis met meubels die elkaar goed complementeren maar mooie contrasten kunnen geven en het huis karakter geven: daar gaat het om. Door kant en klare meubelsets te kopen haal je niet alleen het plezier uit het inrichten van je huis, maar ook de levendigheid, aldus de tegenstanders. 

 

De voordelen van meubelsets

Ondanks de kritiek komen er steeds meer meubelsets op de markt. Er zijn natuurlijk wat voor de hand liggende voordelen: je meubels passen bij elkaar en je bent direct klaar met shoppen. In één klik heb je je hele woonkamer ingericht! Maar ook qua styling zijn meubelsets heus niet altijd uit den boze, je moet alleen wel weten hoe je met meubelsets moet werken. 

 

Dankzij je meubelset breng je overzicht in rust in je kamer. Er zijn geen heftige meubels die eruit springen en er ontstaat een soort harmonieuze look. Vanuit deze harmonie kun je alle kanten op en zijn er talloze mogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld voor één eyecatcher in je huiskamer? Zoals een druk schilderij, een grote plant of een zeer opvallend vloerkleed? Of ga je juist voor een grote hoeveelheid accessoires in felle kleuren? Dankzij jouw rustige meubelset wordt de aankleding niet meer zo gauw te veel. 

Best of both worlds

Natuurlijk hoef je niet voor het één of het ander te gaan. Bij BEUK Meubels verkopen we bijvoorbeeld onze meubels in series en programma’s, waardoor jij zelf kunt kiezen welke passende meubels je wel en niet wil kopen. Zo zit je niet gelijk vast aan een volledige meubelset, maar kun je wel waar gewenst bijpassende meubels kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan ons donkergrijs houten bedframe met een nachtkastje of garderobekast. Zo creëer je die harmonieuze look, maar blijft er ook nog ruimte vrij voor je eigen creativiteit met de rest van de inrichting. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk