Tips en tricks bij het opmaken van je bed!

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Tips en tricks bij het opmaken van je bed!

Weet jij eigenlijk hoe je je bed het beste kunt verschonen? BEUK zocht het voor je uit!

Mmmm…. De frisse geur van een pas gewassen dekbed… Niet slaapt zo lekker als een schoon bed! In de lente en de zomer hangen wij de was vaak buiten op. Omdat het duurzaam is, een besparing van milieu én mijn portemonnee. Met als bonus een heerlijk ruikend dekbed. Dat als je ‘s avonds je slaapkamer instapt je de frisse lucht van buiten ruikt. De geur van lente in je bed. Jammie! Goed, met dit herfstweer is dat niet zo handig, maar het helpt wel als je je beddengoed met een lekker ruikend wasmiddel wast en vervolgens binnen te drogen hangt. En lentewas of niet, een schoon bed is altijd fijn! Weet jij eigenlijk hoe je je bed het beste kunt verschonen? BEUK zocht het voor je uit!

Elke week…?

In de ideale wereld was je je dekbedovertrek en je kussenhoes eens per week. Denk eens aan de haren op je kussen? Of aan die keer dat je zo moe was, dat je vergeten bent je make-up te verwijderen? En wat dacht je van warme zomerse nachten, waarin je nóg meer zweet dan normaal? Je kussenhoes en dekbedovertrek hebben het eigenlijk best zwaar… Goed, het lijkt me duidelijk. Deze hoezen en slopen komen in direct contact met je huid en bevatten dus de meeste bacteriën.

Kortom, het liefst was je deze lakens en hoezen één keer per week. Maar laten we eerlijk zijn, daar hebben we tegenwoordig toch helemaal geen tijd meer voor? Het hoeft dus echt niet elke week. Tussendoor laat je het beddengoed gewoon lekker luchten en uit je raam hangen. Daardoor kun je wat minder vaak wassen, eens per twee weken bijvoorbeeld. Goed voor het milieu, de portemonnee én een enorme tijdsbesparing, toch?

Dekbedden en kussens

Het dekbed en je kussen hoeft niet zo vaak, want die worden beschermd door de hoezen. Bij het wisselen van de seizoenen, wanneer je toch al een ander dekbed pakt, is bijvoorbeeld een goed idee. Heel praktisch ook. Ongeveer twee keer per jaar was je ze op 60 graden in de wasmachine. Kijk wel voordat je gaat wassen goed naar de wasvoorschriften. Want synthetische dekbedden en kussens kun je wel op 60 graden wassen, maar een donzen dekbed heeft een groter krimpgehalte (8%!) en kan je beter op een lagere temperatuur wassen. Laat het wasprogramma bij beide soorten een extra keer spoelen, zodat je zeker weet dat al het zeep uit de dekbedden is. Soms is reinigen bij een stomerij beter voor het dekbed. Check dus altijd het waslabel.

Aantal graden

Om alle huisstofmijt, schimmels en bacteriën te doden, is wassen op 60 graden het minimum. Wanneer je het beddengoed op 90 graden wast verwijder je ook zeep- of vetluis, waardoor je was niet meer stinkt en extra hygiënisch schoon wordt! Maar let goed op, want verschillende materialen hebben een verschillende behandeling nodig. Dus, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, check de wasvoorschriften.

Laatste tips

– Was met een niet-agressief wasmiddel, zonder bleekmiddel.

– Was het beddengoed binnenstebuiten en op kleur, zodat de kleuren mooi blijven.

– Was nieuw beddengoed altijd uit, zodat de stof beter vocht opneemt.

– Laad de trommel van de wasmachine niet te vol, zodat de was genoeg ruimte heeft om goed schoon te worden.

– Hang de was zo snel mogelijk op om kreuken te voorkomen. Of gebruik de anti-kreukfunctie van de wasdroger.

En natuurlijk slaap je het lekkerst in een goed bed. Bij BEUK verkopen we duurzame bedden van Hollandse kwaliteit, neem eens een kijkje bij onze twijfelaars of tweepersoons bedden!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen