Hout – om van te houd(t)en!

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Hout – om van te houd(t)en!

Wat maakt hout zo populair? En hoe pas je het toe in jouw interieur?

Hout is populair, al tijden! Tijdloos, zou je wel kunnen zeggen. Je ziet het in heel veel woonstijlen. Zoals bij een Scandinavisch interieur. Of Boho, maar ook industreel. Heel veelzijdig dus. Wat maakt hout zo populair? En hoe pas je het toe in jouw interieur?

 

Populair

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten hout. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen, zoals de tint van het hout. Omdat het zo divers is, is hout eigenlijk in ieder interieur in te passen. De verschillende soorten hout, die allemaal hun eigen uitstraling hebben, kunnen ook goed gecombineerd worden met elkaar. Mix en match! Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat hout gemakkelijk bij iedere woonstijl past. Of je nu gaat voor een warme, natuurlijke look of juist voor een meer stoere, industriële look; hout past erbij!

Duurzaam

Bossen zijn zo belangrijk voor onze planeet. Daarom koop je natuurlijk alleen maar aantoonbaar duurzaam hout. Dit zie je bijvoorbeeld aan het FSC-keurmerk, want zo weet je dat jouw hout afkomstig is uit een bos dat duurzaam beheerd is, met aandacht voor het bosbeheer en voor een circulaire economie. Goed voor mens én milieu! Daarnaast is hout ook duurzaam, omdat het lang meegaat. Zeker wanneer je er met liefde mee om gaat en er goed voor zorgt. Behandelen met olie of beits en af en toe schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel bijvoorbeeld.

Ieder budget

Hard of zacht, kersen of noten, duurzaam of duurzamer. Iedere houtsoort heeft zijn eigen verhaal. Ze hebben dan ook allemaal hun eigen prijskaartje. Handig, want daarom is er voor ieder wat wils en past het in vrijwel ieder budget.

Je snapt het; hout is divers! En precies die diversiteit zorgt er dan ook voor dat het heel populair is en veel gebruikt wordt in woningen. Ga maar na, je hebt zelf vast ook hout in huis…

 

Toepassen

Stijl

Niet iedere houtsoort past in iedere stijl. Donkere houtsoorten vind je bijvoorbeeld niet bij een luchtig boho-interieur, maar kan wel heel goed bij een klassieke inrichting. Het is belangrijk om rekening te houden met de stijl van je woning en jouw persoonlijke smaak.

Kleur

Zoals we al eerder zeiden, hout is divers. En dat maakt het ook zo gemakkelijk te combineren met kleur. Ga je voor vrolijk en uitbundig? Dan kun je het prima combineren met kleur. Okergeel en donker groen, maar ook zachte pasteltinten zoals roze; het past prima bij elkaar. Als je meer rust zoekt, dan is hout goed te combineren met een minimalistische inrichting in wit of zwart. Hout is een natuurlijk materiaal, dus ook botanische patronen (accessoires of juist een muur!) of mooie groene kamerplanten kunnen je inrichting laten knallen of juist zorgen voor rust.

Overzichtelijk

Combineren is leuk, maar allerlei kleuren en materialen met elkaar combineren kan er al snel onrustig en slordig gaan uitzien. Zorg er daarom voor dat je het overzichtelijk houdt. Vooral in kleinere ruimtes kunnen verschillende kleuren en soorten hout bij elkaar snel onoverzichtelijk worden. Een ruig afgewerkte, industriële tafel staat mooi op een rustieke vloer, maar probeer eerst uit of het antieke kastje van je oudtante er wel bij staat voordat je het aanneemt.

Spelen met kleur en hout in 1 meubel

Hout en kleur zijn dus goed samen te combineren in je inrichting. Wat dacht je er dan van om dit zelfs in één meubel doen? Neem bijvoorbeeld onze driedeurs kledingkast Baarle-Nassau, waarbij de middelste deur mooi afsteekt tegen het donkergrijze hout van de andere twee deuren. Stoer toch? Of ons bed met opbergruimte Son, gaaf gemixt met zacht blauw. 

 

Kortom: hout is en blijft hip. Wij houden ervan! Bekijk onze brede collectie houten bedden, houten kledingkasten (2 deurs of 3 deurs) en nog veel meer om hout in jouw woning te gebruiken!

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk