De dikke en de dunne matten

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
De dikke en de dunne matten

Herfstweer creëert meer nattigheid en viezigheid wat via je schoenen naar binnen komt, met onze matten voorkom je een vieze vloer!

Voorbereiden op de herfst troep

De zomer loopt weer op zijn einde en we hopen natuurlijk op een mooie nazomer, maar we ontkomen er niet aan: de herfst staat voor de deur. Bomen in prachtige kleuren en regen om de natuur weer water te geven. Maar de bomen willen hun blaadjes graag met ons delen en laten ze meevoeren door de wind. Van regen komt ook modder... en dat blijft dan weer aan onze schoenen en laarzen plakken om vervolgens mee naar binnen gesleept te worden. Met onze deurmatten hoeft dat gelukkig helemaal geen probleem te zijn!

Houd je huis schoon met een schoonloopmat

Nu het weer natter, modderiger en "bladeriger" wordt, wordt een deurmat nóg belangrijker. Iedereen houdt graag zijn of haar vloer schoon en droog, zodat er geen glijpartijen en andere ongelukjes ontstaan. Een goede mat is een uitstekende oplossing. Wij verkopen schoonloopmatten, die met hun schrapende vermogen voornamelijk bedoeld zijn om het vuil van de schoenen te verwijderen. Daarnaast hebben we droogloopmatten, die met hun vochtabsorberende werking juist vooral je schoenen droog maken en zo'n 80% van het vocht onder je schoenen opnemen. Tot slot zijn er matten die "the best of both worlds" combineren (zeker in de herfst een aanrader); door een speciale fabricagemanier nemen zij én vocht én vuil op. In onze vorige blogs kun je daar meer over lezen.

Kiezen voor een dikke of dunne mat

Er bestaan dikkere en dunnere matten. Nu vraag je je misschien af; is een dikkere mat per definitie beter dan een dunnere mat? Nou, dat is zeker niet per se waar. Eigenlijk gaat het hier om een truc van het garen. Door de mat op een bepaalde manier te vervaardigen, lijkt de mat namelijk dikker. Je zou hierdoor kunnen denken dat de mat van extra kwaliteit is. Dat is echter niet het geval. Voor dunnere matten wordt hetzelfde garen gebruikt. De deurmatten die wij van BEUK verkopen zijn bovendien gemaakt van polyamide. Dit is een hoogwaardig materiaal, wat onze matten slijtvast, waterafstotend, sterk, uv-bestendig en elastisch maakt. Hierdoor gaan ze jarenlang mee gaan en zul je er lang plezier van hebben.

Of je nu voor een dunnere of een dikkere mat kiest, de opnamehoeveelheid van bijvoorbeeld vocht is voor beide matten gelijk, namelijk zo’n vijf liter. Qua werking maakt het dus niet uit of je gaat voor een dikke of een dunne mat.

De dikte van een deurmat is natuurlijk wel van belang wanneer je op zoek bent naar een bepaalde mat voor in een uitsparing. Een goede aansluiting op de vloer om struikelen te voorkomen is dan de voornaamste reden om voor een (meestal) dikkere deurmat te kiezen.

Een win-win situatie!

Kortom: een dikke of een dunne mat, voor de werking van de mat maakt het in het algemeen niet uit. Maar het zorgt er wel voor dat de mat goed aansluit op de vloer. Geen ongelukken door vocht of vuil én geen ongelukken door ongelijkheid in de vloer. Een win-winsituatie dus!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis bezorging vanaf 150 euro

Voor heel Nederland én Belgie

Snel geleverd & gemonteerd

Montage vanaf € 49,95 per meubel

Na montage nemen we de verpakking mee

Wel zo makkelijk