Spring is in the air

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Spring is in the air

De vogeltjes fluiten, de lammetjes springen vrolijk in de wei. Aaaah de lente, wij houden ervan!

De vogeltjes fluiten, de lammetjes springen vrolijk in de wei. Aaaah de lente, wij houden ervan! Het weer gaat in het voorjaar alle kanten op. Droog, nat, warm, koud… er wordt veel van onze flexibiliteit gevraagd in de winter. Gelukkig worden we door het mooiere weer en het gekwetter van ook weer wat vrolijker en dus flexibeler.

Het weer en de natuur zijn daarom vooral een reden om zin te krijgen in buiten zijn! Heerlijk. Dus er wordt hard in de tuin gewerkt, een flinke wandeling gemaakt door een natuurgebied (bos, strand, uiterwaarden!) of kinderen sleuren hun ouders mee naar de speeltuin. Waar je ook komt, de grond is drassig, soms zelfs modderig. Dus na een tijdje of zelfs een hele middag buiten, zijn jij én je schoenen toe aan een bad… Eenmaal thuis rennen de kids naar binnen en ze zijn precies te volgen. Want hun vieze voetstappen zijn duidelijk zichtbaar op jouw pas gedweilde vloer (want ja, die voorjaarsschoonmaakwoede is al geweest, toch?). Balen. Lag er nu maar een mat bij de deur…

 

Een mat bij de deur is een goed idee om meerdere redenen. Zandkorrels, steentjes en modder kunnen krassen maken op de vloer. Een deurmat die ervoor zorgt dat viezigheid achterblijft op de mat, beschermt de vloer. Dat vermindert krassen én houdt de vloer schoon. Ook erg belangrijk is het feit dat een deurmat nattigheid tegenhoudt. En minder nattigheid zorgt voor een veiligere vloer doordat glijpartijen vermeden worden.

Wat de reden ook is om een deurmat te zoeken, het type deurmat verschilt nogal. Dus het is belangrijk om te weten wat er nodig is. Er bestaan drie soorten matten. De schoonloopmat,de droogloopmat en de alles-in-1-mat.

 

Droogloopmat

Op zoek naar een mat die vooral vocht op moet nemen? Ga dan voor de droogloopmat. Deze matten zijn vooral bedoeld om de schoenen droog te maken en hebben een absorberende werking. De werking is zo goed dat ze zelfs meer dan 80 procent van het vocht opnemen.

 

Schoonloopmat

Als de nadruk moet liggen op de opname van vuil, kies dan een schoonloopmat. Dit type mat neemt ook vocht op, maar ze hebben voornamelijk een reinigende werking vanwege een extra ‘schraapeffect’ in de mat. Maar liefst 70 procent van het water, zand en ander vuil wordt opgenomen door de schoonloopmat.

 

Alles-in-1-mat

Op zoek naar een mat voor het opnemen van vocht én vuil? Ga voor de alles-in-1-mat. Deze matten combineren het beste van de schoonloop- en de droogloopmat. Het vocht wordt goed opgenomen én de schoenen worden schoon ‘geschraapt’.

 

Het oog wil ook wat

Welke mat het beste past, is natuurlijk ook afhankelijk van de plek waar de mat komt te liggen. De inrichting van het huis bepalen bijvoorbeeld de kleur, de plek in dat huis bepaalt de maat. Kies dus vooral een mat die past bij wat de mat moet doen én bij de personen die hun voeten er dagelijks op gaan vegen!

 

Wij van BEUK helpen graag bij het zoeken van een deurmat die aan alle eisen en wensen voldoet. Neem bij twijfel contact met ons op. Dan zorgen we samen voor een mooie, passende mat, waar die modderige voeten op geveegd kunnen worden. Geen geglibber meer en geen frustratie om vieze voetstappen op de pas schoongemaakte vloer…!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen