Rust in je (thuis)werkruimte creëren

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Rust in je (thuis)werkruimte creëren

Wij geven je wat tips en ideeën voor de inrichting van een werkkamer zodat jij zoveel mogelijk rust kunt ervaren!

Hoewel we met z’n allen hopen onze collega’s en cliënten in de toekomst weer face-to-face te kunnen gaan zien, lijkt dat voorlopig niet het geval. Want corona blijkt niet zomaar te verslaan en meer en meer mensen werken, al dan niet verplicht, thuis. In ons vorige blog hebben we het gehad over een goede ergonomische houding. Maar de inrichting van je werkplek is minstens zo belangrijk. Want een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. En dat zorgt voor rust. Wij geven je wat tips en ideeën voor de inrichting van een werkkamer, zodat jij zo veel mogelijk rust kunt ervaren en met een gerust hart kunt werken.

Eigen plek

Het allerbelangrijkst van thuiswerken is het creëren van een eigen plek. Zelfs wanneer dat uit pure noodzaak aan de keukentafel is. Maak een plek waar je je goed kunt concentreren en waar je je prettig en geïnspireerd voelt. Met jouw wensen bepaal je zelf de regels en de eisen waaraan jouw plek moet voldoen. Maar – ja ja, we zeggen het nog maar een keer – zorg wel voor een ergonomische houding om lichamelijk ongemak te voorkomen. Buiten dat is het voor iedereen anders wat een kamer prettig en een ware inspiratiebron maakt.

Verlichting

Of je nu overdag werkt of in de avond aan je bureau zit, goede verlichting is belangrijk. Daarnaast is de mate en de kleur van verlichting ook sfeerbepalend. TL-verlichting is fel en aanwezig, het houdt je goed wakker. Maar het is niet zo sfeervol (en we waren juist op zoek naar die inspiratievolle, gezellige werkkamer, toch?). Warme LED-verlichting in een gezellige bureaulamp zou een oplossing kunnen zijn.

Je spullen opbergen

Wanneer je niet werkt, wil je eigenlijk niet aan je werk herinnerd worden. Zeker niet als je noodgedwongen aan de eettafel werkt. Zorg daarom voor een plek waar je je spullen goed en overzichtelijk kunt opbergen. In een ladeblok of een archiefkast bijvoorbeeld.

Kabels

Zorg er in je werkkamer voor dat de kabels goed zijn weggewerkt. Dit is veilig, want zo kan er niemand over struikelen. Maar een goede bekabeling het staat ook opgeruimd en straalt daarmee rust uit. En daar waren we naar op zoek!

Groen

Tover je werkkamer om tot een ultieme werkplek met mooie planten. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat groen op de werkplek helpt je beter te concentreren. Dus maak er een kamerjungle van en zorg dat je geluksgevoel en concentratievermogen toenemen! Mocht je geen groene vingers hebben: het hoeft geen jungle te zijn hoor, één simpele plant helpt al. Een vetplant bijvoorbeeld, die weinig verzorging nodig heeft.

Clean desk policy

Het is natuurlijk wel fijn om je werkplek een beetje persoonlijk in te richten. Dus zet vooral een foto van je kinderen, je hond of de koning en koningin op je bureau. Maar een opgeruimd bureau creëert wel rust. Dus zeg eens eerlijk, hoeveel pennen heb jij op je bureau staan? En hoe veel gebruik je er per keer? Precies, je hebt niet alle 20 pennen écht nodig. En als er overal pennen en potloden op je bureau slingeren, staat het onrustig. Niet bepaald het boegbeeld van rust. Zorg dus voor een goede opbergplek, bijvoorbeeld in dat ladeblok waar we het eerder over hadden.

Orden alle spullen. Bijvoorbeeld alle papieren bij elkaar in één map, geef alles een vaste plek. Daarmee sla je twee vliegen in één klap, want het staat opgeruimd (en dus rustig) én je hoeft nooit meer naar je spullen te zoeken. Ideaal!

En de gouden tip: ruim je werkkamer na ieder gebruik op. Lijkt een open deur, maar vaak wordt dit ‘vergeten’ (of we hebben er gewoon geen zin meer in na een werkdag…). Op die manier stapelt de

rommel en daarmee de onrust zich op. En weet je, het is ook een goede afsluiter van de werkdag. Zeker nu we thuis aan het werk zijn. Ruim aan het eind je bureau op en sluit je werkdag hiermee af. Als je vervolgens ook nog je werkpantoffels verwisselt voor je thuispantoffels (zie ook ons vorige blog), dan houd je privé en werk helemaal gescheiden. En ook dat zorgt voor rust!

 

Rustige werkdag gewenst en blijf gezond!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen