(H)eerlijke boodschappen

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
(H)eerlijke boodschappen

Als bewuste meubelmakers eten wij ook graag bewust. Want eerlijke boodschappen smaken nóg lekkerder! Wist je dat? If not; tijdens de landelijke Fairtrade Week van 30 oktober tot en met 7 november kun je niet om deze (h)eerlijke producten heen. Dus doe mee en koop bewust!

Als bewuste meubelmakers doen wij onze inkopen ook graag bewust. Meubels natuurlijk, maar ook als je even geen meubels nodig hebt – die van ons gaan tenslotte lang mee ;) – kopen we graag bewust. Tweedehands kleding en schoenen of onze dagelijkse boodschappen bijvoorbeeld. En oeh yes, dat brengt ons op weer een heel leuke en duurzame actie die we graag met je zouden bespreken vandaag. Want van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november is het Fairtrade week! Tijdens deze week staat de organisatie Fairtrade landelijk in het zonnetje. Wij van BEUK zijn enthousiast! Wil jij weten waarom en ben je nieuwsgierig geworden naar deze Fairtrade Week? Kom, laten we gauw verder kijken wat het inhoudt en hoe jij zelf kunt bijdragen aan een eerlijke wereld.

 

Fairtrade

Fairtrade is een organisatie die kleinschalig werkende boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden helpt bij het krijgen van een eerlijke prijs voor hun producten. Samen, want samen sta je sterker! Dus niet de individuele boeren, maar de organisaties waar deze boeren en arbeiders werken, worden geholpen bij het verwerven van een betere plek in de handelsketen. Het is wel zo eerlijk dat zij van hun werk kunnen leven en kunnen investeren in een duurzame toekomst, toch? Dat vond Fairtrade dus ook. Fairtrade, als keurmerk én globale beweging, zet zich in voor een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen.

 

FairTrade Supermarkten

De Fairtrade Week is een landelijke actie. In deze week promoten supermarkten hun Fairtrade producten. Door ze letterlijk zichtbaarder te maken, bijvoorbeeld door de afbeeldingen in de folders of door ze op opvallende plekken in de supermarkt te zetten. Bij de kassa bijvoorbeeld. Zodat je er bijna niet meer omheen kunt! En wat natuurlijk ook altijd goed werkt: door de producten met korting aan te bieden. Overigens zijn de boeren en arbeiders niet de dupe van deze kortingen! Wie betaalt die korting dan, vraag je? Nou, op ieder product wordt er tijdelijk minder marge verdiend. Wie welk deel hiervan voor zijn rekening neemt, is een afspraak tussen supermarkten en hun leveranciers. Maar één ding is zeker: de korting gaat nooit ten koste van de Fairtrade minimumprijs en de Fairtrade premie die aan de boerenorganisaties wordt betaald.

FairTrade Activiteiten

Behalve de promotie van Fairtrade producten in de supermarkt, worden er ook in het hele land door vrijwilligers activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is.

Zo organiseren Fairtrade Houten en PLUS supermarkt aan de Ridderborch op zaterdag 30 oktober een actie om Fairtrade producten te schenken aan de voedselbank. Goed initiatief!
Fairtrade Helmond organiseert op zondag 31 oktober – als aftrap van de Fairtrade Week – een Fair Trade en Global Goals Markt. Hier komen organisaties, stichtingen, verenigingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving bij elkaar. Zij hebben één ding gemeen: ze zetten zich in voor een betere en eerlijkere wereld. Op de Fair Trade en Global Goals Markt laten ze zien hoe ze dat doen. Gaaf!

Bij Wereldwinkel Sassenheim en Wereldwinkel Noordwijkerhout krijgen hun klanten deze week gratis een kopje thee met wat lekkers erbij. En geheel in het thee-thema gaat Fairtrade Noordwijk dit jaar met een Fairtrade theepakket optheevisite bij verschillende horecabedrijven. Uiteraard om aandacht te vragen voor het belang van het gebruik van Fairtrade producten.

 

Wij van BEUK vinden dat eerlijke producten nóg lekkerder smaken. Of zitten, als we de vergelijking met onze duurzame meubels nog een keer mogen maken :) En jij, koop jij ook al bewust en eerlijk? Doe mee en begin bij je dagelijkse boodschappen; kies daar waar je kunt voor Fairtrade producten. Jij blij, wij blij én de boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden blij!

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen