Een schoon bed voor een schone slaper

  • Geplaatst op
  • Door Femke
Een schoon bed voor een schone slaper


We kennen allemaal het lekkere gevoel van in een vers, net verschoond bed duiken na een lange, productieve dag. Je bed verschonen is niet altijd even leuk, maar o, wat een beloning als je die frisse lakens ‘s avonds over je heen trekt. Het liefst zouden we elke dag in een schoon bed liggen.

Maar hoe vaak moet je nou je bed verschonen? En waarom eigenlijk? Dat en meer vertellen we je in deze blog!

Blijf hygiënisch met een schoon bed

Schone lakens zijn goed voor je lijf, je slaapt veel beter in een schoon bed en in sommige gevallen kun je zelfs bepaalde ziektes, zoals een griepje, voorkomen door je bed regelmatig te verschonen! Reden genoeg dus om het beddengoed er weer eens af te halen en in de wasmachine te stoppen. 

Door de dag heen kom je in aanraking met allerlei bacteriën. Al deze bacteriën neem je ‘s avonds mee je bed in. Zelfs als je voor het slapen nog gaat douchen blijven er nog een hoop bacteriën over, die je toch nog mee je bed in neemt. Hoe vaak je je lakens moet verschonen kan enigszins per persoon verschillen. Als je bijvoorbeeld doucht voor het slapen gaan kan je vaak wat langer wachten met je lakens verschonen en als je veel zweet in je slaap wil je misschien juist wat vaker je lakens verschonen. Over het algemeen kun je de regel aanhouden dat je elke week je lakens verschoont.

Was je kussenslopen vaker

Je kussenslopen zou je zelfs nog wat vaker moeten wassen. Je ligt gemiddeld 8 uur per nacht met je gezicht op je kussen. Allerlei oliën en gezichtsproducten komen daardoor op je kussensloop en niet te vergeten ook je haar oliën en haarproducten kunnen restanten achter laten op dat kussen. Als je dan vervolgens weer op dat kussen gaat slapen kunnen die restanten er weer voor zorgen dan je huid poriën sneller verstopt raken en dat zorgt voor een onzuivere huid en puistjes. Het liefst verschoon je je kussensloop om de dag, maar 2 á 3 keer in de week is eigenlijk wel echt een must. Heb je een moeilijke huid? Dan zal je snel verbetering zien door een gewoonte te maken van het regelmatig verschonen van je kussensloop. 

Nieuwe lakens gekocht? Was ze eerst

Als je nieuwe lakens koopt wil je deze het liefst meteen op je bed leggen. Toch is het belangrijk om je nieuwe beddengoed eerst te wassen. Zet het wasmiddel nog even aan de kant, want wasmiddel kan nadelige gevolgen hebben voor het zachte gevoel van je beddengoed. Op je nieuwe lakens kunnen namelijk restanten van chemicaliën zitten die ervoor zorgen dat je beddengoed niet meer zacht voelt. Regulier wasmiddel kan ervoor zorgen dat deze chemicaliën als het ware op het beddengoed vastgrijpen, waardoor ze stug aan kunnen gaan voelen. Om dit te voorkomen kun je je nieuwe lakens wassen met een scheut azijn. Door de azijn zullen de chemicaliën van je lakens af wassen, maar blijft je beddengoed wel lekker zacht.

Slaap lekker! 

Slaap in alle comfort met de bedden van BEUK meubels! Groter bed nodig? Wij verkopen ook comfortabele bedden tot wel 220 cm lang

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen