Breng het buitenleven naar binnen met een landelijk interieur

  • Geplaatst op
  • Door Lisette
Breng het buitenleven naar binnen met een landelijk interieur

Realiseer een landelijke woonstijl met hulp van BEUK!

Een landelijk interieur is een tijdloos interieur. Deze woonstijl is het ene jaar populairder geweest dan het andere jaar, maar het is absoluut een blijvertje. Natuurlijk is deze romantische woonstijl inmiddels wel wat gemoderniseerd, maar de basis blijft. En met die basis breng je het buitenleven naar binnen! Ook momenteel is een modern landelijk interieur weer helemaal trendy.

Landelijke woonstijl

Wat maakt deze woonstijl landelijk? Je zou misschien denken dat het vooral te maken heeft het de woning an sich; de buitenhuizen en boerderijen. Maar niets is minder waar. Deze stijl gaat niet alleen over de buitenkant, maar past in ieder huis. Zelfs in een herenhuis of een klein appartement midden in een grote stad. Een landelijk modern interieur is een romantische woonstijl. Je voelt je er echt thuis; het is knus, warm en gezellig. Je brengt rust en ontspanning in je huis. In de oude stijl zag je veel lichte, zachte kleuren en heel veel frutsels. Van die kussens met ruches, goudkleurige bling .

Waar deze stijl vroeger veel lichte pastelkleur, frutsels en ornamenten bevatte, is dat in de moderne variant veel minder. Fijn, want de scheidingslijn tussen landelijk en kitsch was dun… Laten we dans eens kijken hoe je volgens de huidige trends je woonstijl landelijk/ romantisch maakt!

Kleuren

Kies voor rustige, natuurlijke kleuren. De basiskleuren zijn vaak wit, bruin- en grijstinten, soms ook zwart en donkergroen. De zachte pastelkleuren zie je soms ook nog wel, maar felle kleuren worden er in de landelijke stijl eigenlijk niet gebruikt. De lichte en natuurlijke kleuren geven de woning de rustige sfeer die zo kenmerkend is voor een landelijke woonstijl. Belangrijk bij je kleurkeuze is wel dat de kleur van de vloer aansluit bij de kleuren van de muren. Of andersom natuurlijk. Bijvoorbeeld een grijze muur met een vergrijsde houten of stenen vloer. Dit geeft een op en top landelijke sfeer!

Materialen

Natuurlijke materialen, in de hierboven genoemde basiskleuren, zie je veel terug in een modern landelijk interieur. Je ziet ze overal in de woning zelf. Ultiem landelijk zijn natuurlijk de houten steunbalken in plafonds. Maar ook stenen of houten vloeren en muren. Ook een goede match is een gaaf stenen aanrechtblad en veel tegeltjes op de wanden van de badkamer en keuken. Daarnaast zijn ook de meubels en accessoires zijn vaak van deze natuurlijke materialen gemaakt; katoen, wol, linnen, touw en jute. Noem maar op. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel, een linnen bank met zachte wollen kussens, rieten opbergmanden en mooie vilten schalen. Oh en een schapenvacht, uiteraard. Lekker warm! Deze materialen worden daarnaast veel gebruikt voor een vloerkleed, gordijnen, kussenslopen en zelfs lampen. Ook heel populair én modern is een houten tak boven de eettafel waar industriële lampen aan hangen. Rustieker kan niet!

Meubels

Praktische en robuuste meubelen zijn kenmerkend voor dit landelijke interieur. Praktisch in de zin van genoeg ruimte, het moet lang kunnen meegaan en stevig zijn. En praktisch in de zin van een bank, een grote stoel of eetkamerstoelen die lekker zacht zijn aan de bips en waar je als een koning of koningin op zit. Of eigenlijk (een beetje) in wegzakt. Mmmm… zodat je als het ware omarmt wordt…

Maar ook hout doet het dus goed in een landelijk moderne woonstijl. That’s where BEUK comes in! In ons assortiment vind je dan ook meubels die hier heel goed bij passen. Voor in de slaapkamer vind je robuuste, houten bedden met bijbehorende nachtkastjes en een dito kledingkast. In de woonkamer passen onze prachtige, stevige boekenkasten. En zelfs wanneer je een landelijke werksfeer wilt creëren zit je bij ons goed: robuuste vergadertafels en houten ladeblokken. Voor ieder wat wils.

Gratis Bezorging bij €500

Voor heel Nederland én Belgisch Vlaanderen

Snel geleverd

Levering binnen 1 a 2 weken

Klantbeoordeling 9/10

Wat de klanten over ons zeggen